Vágólapra másolva!
A magyar fociválogtott szövetségi kapitánya, Marco Rossi mellékállást vállalna. Az olasz-magyar szakember ugyanis nyitott arra, hogy klubedző is legyen. A Nápolyban kinevezett kollégája mintájára úgy érzi, a szövetségi kapitányi poszt mellett a klubedzőség is beleférne.

Marco Rossi: Az ember bármelyik pillanatban a magasból a porba hullhat

Marco Rossi szövetségi kapitány a jövőjével kapcsolatos terveiről nyilatkozott hazájában - szúrta ki a Ripost. A 2012 óta szinte egyfolytában Magyarországon dolgozó edző egy új lehetőségről is beszélt, miután 

a szlovákoknál dolgozó kollégája immár a Napoli szakvezetője is egy személyben.

Marco Rossi, Szoboszlai Dominik
Marco Rossi kész másodállást vállalni  (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

"Jelenleg az foglalkoztat, hogy kitöltsem a szerződésemet, de az út tele van buktatókkal, és az ember bármelyik pillanatban a magasból a porba hullhat. Ha minden jól megy, szeretném kitölteni a 2025 decemberéig szóló szerződésemet, aztán meglátom. De ez sok mindentől függ, az egyetlen megkötés, ahogy azt mindig is hangsúlyoztam: 

ha kapok is olyan ajánlatot, amiért a szerződésem lejárta előtt fontolóra venném elhagyni Magyarországot, akkor ezt csakis a szövetség jóváhagyásával tenném"

 - mondta Marco Rossi, aki hozzátette, teljes mértékben tiszteletben akarja tartani azokat, akik lehetőséget adtak neki.

"Eddig is és ezután is igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni, de ettől még igaz, hogy nélkülük engem senki sem ismerne külföldön" – idézte Rossit az átigazolási hírekre szakosodott TuttoMercatoWeb.

Marco Rossi fontolgatja, hogy másodállást vállaljon

Az interjú végén felvetették, hogy Rossi akár egyszerre mehetne és maradhatna is – ahogy a szlovák válogatottat az Európa-bajnokságra kivezető honfitársát, Francesco Calzonát éppen a minap nevezték ki „mellékállásban” az olasz bajnoki címvédő Napoli élére.

Azt mondanám, hogy ez nem zárható ki, de ehhez meg kellene nézni, hogy mindkét oldal nyitott-e rá. Részemről rendben lenne, fontolgatom ezt a lehetőséget is

 – mondta Rossi.