Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokságban címvédő SSC Napoli két nappal a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharc első mérkőzése előtt menesztette Walter Mazzarri vezetőedzőt, és utódjának Francesco Calzonát nevezte ki.

A tavalyi szezon végén bajnoki címet szerző nápolyi együttestől nyáron távozott Luciano Spalletti, a helyére Rudi Garcia érkezett. Novemberben azonban a sikertelenség következtében Garcia is távozott, és Walter Mazzarri lett az új tréner. Hétfőn, mindössze két nappal a Barcelona elleni, hazai BL-nyolcaddöntő előtt aztán a Napoli a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 

nem Mazzarrival, hanem Francesco Calzonával folytatja az idényt a Serie A címvédője.

Francesco Calzona
Francesco Calzona lett a Napoli új edzője
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto

De Laurentiis elnök jelentette be az edzőváltást

A klub elnöke, Aurelio De Laurentiis a közösségi médiában ezzel az üzenettel búcsúzott Mazzarritól és üdvözölte Calzonát.
„Szeretnék köszönetet mondani Walter Mazzarrinak, a De Laurentiis család és a Napoli barátjának, hogy támogatta a csapatot egy ilyen nehéz időszakban. Mindig a nápolyiak és a családunk szívében marad. Szeretném ismét üdvözölni Francesco Calzonát, aki korábban is dolgozott velünk, [Maurizio] Sarri és Spalletti alatt is.”

Egy régi ismerős, szövetségi kapitány érkezett

A Napoli ebben az idényben elvesztette az Olasz Szuperkupát, a nyolcaddöntőben búcsúzott az Olasz Kupától, a bajnokságban pedig címvédőként 25 forduló után mindössze a 9. helyen áll, ötpontos lemaradásban az európai kupát érő pozícióktól. A Bajnokok Ligájában csoportmásodikként jutottak tovább a nápolyiak, akik a legjobb tizenhat között a spanyol Barcelona ellen csapnak össze – először szerdán, hazai pályán.

Mazzarri irányítása alatt a Napoli 17 tétmérkőzésen 6 győzelem mellett 3 döntetlent ért el, 8 alkalommal viszont kikapott. 

Az 55 éves olasz Calzona két külön időszakban is volt a Napoli másodedzője, 

a vezetőedzői pozíciót most úgy vállalta el, hogy párhuzamosan a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját is betölti.

Kapcsolódó cikkek