Vágólapra másolva!
A Ferencváros kettős vereséggel, 0-2-es összesítéssel búcsúzott a Konferencia-ligától az Olimpiakosz ellenében. A Fradi kapusa, Dibusz Dénes az M4 Sportnak nyilatkozott a lefújás után.

„Ha őszinték akarunk lenni, akkor a 180 perc alatt nem volt tiszta gólhelyzetünk, egy-egy pontrúgásból, lecsorgóból voltak lehetőségeink, de a minőségileg jobb csapat jutott tovább. Az első félidőben a kelleténél több hiba volt a játékunkban. Passzhiba, döntési hiba, amikor választhattunk volna jobb megoldást. Voltak jó oldalváltásaink, de nem voltak pontosak a beadások, egy az egyben nem tudtuk megverni őket. Megérdemelten ment tovább az Olimpiakosz, ezen a szinten mi még nem vagyunk. Van két nap regenerálódni, a derbi az mindig különleges, ez a legjobb következő mérkőzés, mert más ellen talán nehéz lenne újra élesnek lenni, de az Újpest ellen ez nem lehet kérdéses” – mondta Dibusz Dénes.

Ferencvárosi TC - Olimpiakosz Pireusz, FTC, Fradi, Ferencváros, FradiOlimpiakosz, rájátszás a nyolcaddöntőért, UEFA Európa Konferencia Liga, Groupama Aréna, Budapest, 2024.02.22.
Eldar Civic és Dibusz Dénes az Olimpiakoz elleni meccsen
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„Jobb volt az ellenfél, de nem játszottunk rosszul. Ezen a szinten apróságok döntenek, ráfejelték a labdát a kezemre, tizenegyes lett. Próbálkoztunk, de ez ma nem volt elég. Ezen a két meccsen nem tudtunk gólt lőni, így nem lehet továbbjutni, sok mindenen kell majd javítani” – tette hozzá Sammy Mmaee.

„Óriási csalódás, hogy kiestünk, és ahogy kiestünk. Az Olimpiakosz megérdemelten jutott tovább. Nagyon jó csapat volt az ellenfél, csalódott vagyok, ahogy ma játszottunk, ennyi szurkoló előtt. Szeretném, ha ennél komolyabb energiával fociznánk, de ez ma nem a mi napunk volt. Annak örülünk, hogy eljutottunk idáig, de most nehéz pozitívan értékelni a menetelést. Sok dologért tudunk még küzdeni, mennünk kell tovább, és remélhetőleg még erősebben térünk vissza” – mondta Kristoffer Zachariassen.