Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr, azaz legalább a döntetlen megszerzése a Ferencvárosnak az Olimpiakosz Pireusz otthonában az Európa Konferencia-liga rájátszásának első meccsén. De az egygólos vereség messze nem a világ vége, hívta fel a figyelmet a magyar bajnok edzője, Dejan Sztankovics.

A Fradi óriási küzdött, egy percig vezetett is az Olimpiakosz félelmetes otthonában, de aztán a videóbíró elvette Varga Barnabás gólját, a második félidőben pedig addig fokozta a nyomást a görög csapat, amíg egyetlen egyszer hibára nem tudta kényszeríteni a Fradi védelmét.

"Csalódott vagyok, mert az első félidőben remekül alkalmaztuk az eltervezett taktikát, 65-70 percig megfelelően kontrolláltuk a játékot, sokat futottunk. De ne értsenek félre, az Olimpiakosz megdolgozott a sikerért, nem akarom kisebbíteni az érdemeiket, miközben voltak olyan döntések, amelyekkel nem értek egyet. 

De lesz még egy visszavágó a saját közönségünk előtt, szóval egyáltalán nincs lefutva ez a párharc. És arra kérem a szurkolóinkat, hogy változtassák pokollá a Groupama Arénát. Legyen pokoli a légkör a pályán és a pályán kívül is

  - mondta Dejan Sztankovics a lefújás után.

Dejan Sztankovics, José Luis Mendilibar, Ferencváros, Olimpiakosz Pireusz
Dejan Sztankovics nem örült, amikor másodszor is Mendilibarról kérdezték
Fotó: MTI/Illyés Tibor

"Elemeztük az ellenfelet, a stábunk remek munkát végzett, nem is lepett meg bennünket semmivel az ellenfelünk. A cserék természetesen friss erőt, friss dinamikát hoztak az Olimpiakosz játékába, mi pedig az utolsó 20-25 percben elvesztettük a szervezettségünket. 

Nem szeretek veszteni, úgyhogy egyáltalán nem vagyok boldog, de büszke vagyok a játékosaimra, mert remekül küzdöttek.

 Apróságok döntöttek, és holnap elkezdünk még keményebben dolgozni, mert gondolom, sőt tudom, hogy képesek vagyunk kijavítani a hibákat és még jobb teljesítményt nyújtani" - mondta nagyon határozottan Sztankovics.

A görög újságírók is elismerték, hogy az első félidőben jobban játszott a Fradi, a második játékrészben viszont az Olimpiakosz átvette irányítást. Arra a kérdésre Sztankovics nem volt hajlandó válaszolni, hogy ez Mendilibar edzői kvalitásának volt-e köszönhető. 

"Kiváló edző, aki Európa-ligát nyert, nem tudok mit mondani, elmondtam ugyanezt tíz perce. Igen, valóban nehéz helyzetben vette át a csapatot, ahogy a Sevillát is, de óriási tapasztalata van, hiszen 1994-ben kezdte az edzősködést, akkor, amikor én az első profi meccsemet játszottam a Crvena zvezdában. 

Európa-ligát nyert, és lehet, hogy jövőre is megnyeri, de most a Konferencia-ligában vagyunk, és lesz még ennek a meccsnek egy visszavágója, ezt ne felejtsük el

 - mondta kissé feldúltan Dejan Sztankovics.

Folytatás egy hét múlva, február 22-én 21 órakor a Groupama Arénában, ahol a visszavágóra kerül sor.

Kapcsolódó cikkek: