Ronaldo csapattársa a saját térfeléről lőtt csodagólt Messiék ellen - videó

Aymeric Laporte
Nassr's French defender #27 Aymeric Laporte celebrates his goal during the Saudi Pro League football match between Al-Nassr and Al-Khaleej at the al-Awwal Park Stadium in Riyadh on November 4, 2023. (Photo by Fayez NURELDINE / AFP)
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo nélkül ugyan, de február 1-jén az al-Nasszr csapata barátságos meccset játszott Lionel Messi klubja, az Inter Miami ellen, amelyet 6-0-ra kiütött. A mérkőzésen a szaúdi együttes BL-győztes játékosa, Aymeric Laporte a saját térfeléről lőtt elképesztő csodagólt.

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo egy ideje izomproblémákkal küzd, ezért szaúdi klubja korábban már lemondta a kétmeccses kínai haknitúráját. A portugál világsztár sérülése azóta sem jött rendbe, ezért kénytelen volt kihagyni az Inter Miami elleni, csütörtöki felkészülési mérkőzést. A meccs ugyan nem maradt el, ám a portugál támadó nem léphetett pályára a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi ellen, így a két világsztár találkozója elmaradt.

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo újabb találkozója elmaradt Forrás: AFP/Franck Fife

Csodagólt lőtt a BL-győztes sztár Messiék ellen

Ronaldo távolléte ellenére azonban bőven hozott érdekességeket a találkozó, ugyanis az al-Nasszr szűk negyedóra elteltével már 3-0-ra vezetett az amerikai csapat ellen.

A szaúdiak harmadik gólja különösen emlékezetesre sikeredett, a Manchester Cityvel tavaly BL-győztes Aymeric Laporte a félpályán túlról ívelt az Inter Miami kapujába.

A 29 éves spanyol válogatott védő szabadrúgást végezhetett el a 12. percben, és a saját terfeléről szenzációsan emelte át a kapujából kinn álló Drake Callender kapust.

A mérkőzés nagyon egyoldalú küzdelmet hozott, az al-Nasszr 6-0-ra kiütötte az Inter Miamit, amelyben Messi csak a 83. percben csereként lépett pályára.