Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban vasárnap délután 17.30-kor az Arsenal a listavezető Liverpool csapatát fogadja. A mérkőzés előtt egyre több helyen jelentek meg olyan hírek, hogy Szoboszlai Dominik nem lesz ott a vendégek keretében, egy órával a kezdő sípszó előtt pedig a Liverpool a hivatalos oldalán közzétette, kik léphetnek pályára a bajnokin – Szoboszlai valóban nincs ott a listán, mert a bejelentés szerint megsérült.

A közösségi médiában a Liverpool-hírekre szakosodott The Anfield Talk szombaton este írta meg, hogy Szoboszlai Dominik kimarad Jürgen Klopp csapatából az Arsenal elleni rangadón, és a magyar válogatott csapatkapitánya el sem utazott Londonba. Vasárnap kora délután aztán olyan hírek jelentek meg, hogy Szoboszlai újra megsérült, ez az oka a kihagyásnak – hivatalos bejelentés azonban a kerethirdetésig nem jelent meg.

Szoboszlai Dominik ezúttal nem léphet pályára az Arsenal ellen Forrás: AFP/Paul Ellis

Szoboszlai Dominik a január 1-jén elszenvedett combhajlító-sérülése után szerdán már kezdő volt a Chelsea ellen, ráadásul gólt is szerzett, és Jürgen Klopp a pénteki sajtótájékoztatón sem említette, hogy bármi baj lenne a magyar középpályással.

Klopp és a Liverpool reagált a Szoboszlairól szóló hírekre

Az Arsenal elleni Premier League-mérkőzés előtt a Liverpool a hivatalos oldalán írta meg, hogy kik léphetnek pályára a vasárnapi rangadón. Eszerint Szoboszlai Dominik valóban nincs ott a keretben, így a korábbi értesülések igaznak bizonyultak.

A magyar focista hiányzásának oka azonban ekkor még mindig nem derült ki, így az továbbra is kérdéses volt, hogy sérülés, betegség, esetleg más miatt nem lesz ott a londoni találkozón. Végül háromnegyed órával a kezdő sípszó előtt a Liverpool idézte Jürgen Klopp Sky Sportsnak tett bejelentését arról, hogy Szoboszlai ismét megsérült.

– mondta Jürgen Klopp. – Eleinte jól érezte magát, de [szólt, hogy] megérezte, úgyhogy megnéztük, és

Meg kell várnunk a további vizsgálatokat, de egyértelmű volt, hogy ma nem szerepelhet. Nagyjából ennyit tudok mondani."