Vágólapra másolva!
Thomas Tuchel szezon végéig vezetheti a Bayern München csapatát, utána mennie kell. A müncheniek vezetősége a gyenge eredmények miatt döntött a szakember kirúgása mellett. Most kiszivárgott, mit mondott a játékosainak a német szakember, miután kirúgták.

A Bayern sorozatban három meccsen kapott ki: a Leverkusen, a Lazio és a Bochum ellen, ezt követően küldték el Tuchelt, aki a hírek szerint több kulcsjátékossal sem ápol éppen túl jó viszonyt. A Bochum elleni meccs után például Lőw Zsolték és Joshua Kimmich balhéztak össze.

Bayern Munich - RB Leipzig
Thomas Tuchelék már hiába nyertek a Lipcs ellen
Fotó: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Bild szerint Tuchel a kirúgása után éppen azokat a játékosokat próbálta motiválni, akik nincsenek annyira oda az edzőért. „Nincs több találgatás, megbeszélés minden héten, mindenki tud mindent. Még mindig elérhetünk valamit, nyernünk kell. Mindenki megmutathatja most már magát az új edzőnek” – mondta Tuchel, akihez a hírek szerint csatlakozott a klub ügyvezetője, Jan-Christian Dreesen is, aki hozzátette, alaposan szemmel tartanak majd mindenkit, és a játékosokat nevezte felelősöknek.

Dreesen később nyilvánosan is elmondta, hogy a játékosok figyelmét arra hívta fel, hogy a klub érdekei az elsők, és ezt a pályán kell bizonyítaniuk, hogy meg is értették.

Azóta a csapat nyert a bajnokságban a Lipcse ellen, Tuchel nyári szerzeménye, Harry Kane két gólt szerzett, így ár 31 gólnál és 8 gólpassznál tart új csapatában. A Bayern a siker ellenére is nyolc pontra an a tabellán az első helyezett Bayer Leverkusentől.

 

Kapcsolódó cikkek