Vágólapra másolva!
A magyar fociválogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi többek között Szoboszlai Dominikról és a halálos beteg egykori edzőjéről, Sven-Göran Erikssonról is beszélt.

Marco Rossi több korábbi edzőjére is felnéz

"Erikssontól tanultam el, hogyan kell vezetni egy csapatot" – mondta a gyógyíthatatlan hasnyálmirigyrákban szenvedő svéd szaktekintélyről az akkoriban Ruud Gulittal, Roberto Mancinivel és más világsztárokkal a Sampdoriában együtt játszó Rossi.

Football: Euro 2024, qualifying - 1st round day 7: Group I Belarus v Romania, Marco Rossi, magyar válogatott
Marco Rossi sokat tanult a korábbi edzőitől 
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A Bors beszámolója szerint a legnagyobb hatással két másik exedzője volt rá: 

a román Mircea Lucescu a bresciai időszakában (miatta állt ő is edzőnek), és az argentin Marcelo Bielsa, akitől a mexikói Club Américánál leste el a szakmát.

Szoboszlai Dominikből lehet az új Andrea Pirlo

Maco Rossi a nemzeti tizenegyünk sztárját, Szoboszlait képesnek tartja arra, hogy egy olasz világklasszis nyomdokaiba lépjen.

Lehet belőle új Andrea Pirlo. Tökéletes indítások 50-60 méterről, kivételes rúgótechnika, a játék átlátása, gyorsaság, ráadásul mindez már egy Liverpoolban. 

Nálunk ő támadó középpályás, aki belátása szerint szabadon mozoghat, de 10-15 méterrel hátrébb még többet is hozzátehet a játékhoz" – hasonlította Szoboszlait a Sampdoria jelenlegi edzőjéhez, aki éppen Bresciában nevelkedett (Pirlo végül az AC Milant és a Juventust is megjárva, 116-szoros olasz válogatottként, Európa-bajnoki és klubvilágbajnoki aranyérmesként és hatszoros Serie A-bajnokként vonult vissza).