Vágólapra másolva!
Komoly jogi vitába keveredett a Bayer Leverkusen világbajnok futballistája, Exequiel Palacios a válófélben lévő feleségével, Yésica Fríasszal. A pár zátonyra futott botrányos kapcsolata odáig fajult, hogy a dühös futballistafeleség eladta az argentin válogatott sztár vb-érmét és mezét, hogy törleszteni tudja az adósságait.

A 25 éves középpályásnak szenzációs idénye van, hiszen a nem rég veretlenségi rekordot felállító Bayer Leverkusennel listavezető a Bundesligában és egyre közelebb van ahhoz, hogy a gyógyszergyári csapattal megszerezze a klub történetének első bajnoki címét. Palacios válogatott szinten már felért a csúcsra: az argentin nemzeti együttessel 2021-ben megnyerte a Copa Américát, egy évvel később pedig a világbajnokságot. A katari tornán három meccsen lépett pályára, köztük csereként a Horvátország elleni elődöntőben.

argentin fociválogatott
A 2022-ben világbajnokságot nyert argentin válogatott tagjai
Fotó: ANP via AFP

Botrányos válás keseríti meg a világbajnok focista életét


Több mint egy évvel pályafutása legnagyobb sikere után azonban korábbi partnere, Yesica Frias most elárverezi a sztárfocista legértékesebb emléktárgyait a tornáról, vagyis a világbajnoki aranyérmét és a döntőben viselt mezét. Mindezt azzal indokolta, hogy Palacios nem fizette a lakhatását, egyedül pedig nem engedheti meg magának az ingatlant. Frias Instagram-sztoriban osztott meg egy képet, amelyen egy ismeretlen férfivel látható, utóbbi pedig egy Palacios által aláírt mezt szorongat a kezében. 

Az első mez vásárlója! Eggyel kevesebb díj”

 - írta a dühös futballistafeleség, majd később előkerült egy másik kép is, amin a férfi a vb-éremmel a nyakában pózolt.

A Mundo Deportivo beszámolója szerint Palacios 2018-ban ismerte meg feleségét egy Buenos Aires-i szórakozóhelyen, amikor még a River Plate játékosa volt. Három évvel később összeházasodtak, de a frigy nem sokáig tartott, a sorozatos konfliktusok miatt pedig beadták a válópert, ami még folyamatban van, mivel azóta sem tudtak megegyezni a pénzügyekben, Palacios pedig állítólag nem hajlandó aláírni a papírokat.

Lionel Messi, Exequiel Palacios, Ángel Di María
Lionel Messi, Exequiel Palacios és Ángel Di María a vb-győzelem után
Fotó: Instagram/exepalaciosok

A Lagaceta információi szerint a kapcsolat megszűnésével bizonyos tartozások továbbra is fennállnak, ami miatt az argentin üzletasszony elégedetlen, ezért úgy döntött, eladja a sztárfocista holmijait.

Eladom az összes mezét és a világbajnoki érmét, hogy ki tudjam fizetni a lakást. Dolgozom, de egyedül nem megy. Négy évig voltam mellette, és azt mondta, hogy nem fogja folytatni a törlesztést, mert nem tudja, hogy a lakás nála marad-e vagy sem.

 Megérdemelném, amit érte tettem. Csak annyit akarok, hogy írja alá a válási papírokat. Mindössze annyit kérek tőle, ami az enyém, még a Németországban szerzett vagyonára sem tartok igényt” – magyarázta Frías a Socios del Espectaculo című argentin tévéműsorban.