Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban megírtuk, Németországban már kész tényként kezelik, hogy Dárdai Pál legkisebb fia, a német válogatottal U17-es Európa-bajnokságot nyerő Dárdai Bence távozik a másodosztályban szereplő Hertha BSC csapatától, a következő szezontól pedig a Bundesligában szereplő Wolfsburg játékosa lesz. A Hertha edzője most elárulta, hogy a legkisebb fia szinte alig keresett valamit a berlini csapatnál, hiszen nem rendelkezett profi szerződéssel.

A Hertha egyik legtehetségesebb játékosa, a 18 éves Dárdai Bence nem fogadta el nevelőegyesülete szerződéshosszabbítási ajánlatát, és nyáron a Bundesliga szereplő Wolfsburghoz igazol. Dárdai Pál korábban beszélt arról, mennyire csalódott legkisebb fia távozása miatt, azt is elárulta, hogy a felesége napokig sírt, amikor kiderült, hogy Bence is kirepül a családi fészekből. 

Dárdai Bencét korosztálya egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon. A 18 éves játékos kulcsembere volt a német válogatottnak, amely 2023-ban megnyerte az U17-es Európa-bajnokságot, így érthető, hogy a Herthánál is komolyan számoltak vele. Azonban a fiatal támadó középpályás a korából adódóan nem rendelkezett profi szerződéssel, ezért igencsak alacsony összeg ütötte a markát.

Dárdai Bence bruttó 1800 eurót (700 ezer forint) keres. Benjamin Weber a maximális ajánlatot tette Bencének, pedig korábban a Hertha nem mindig tett tisztességes ajánlatokat 

– idézi a Metropol Dárdai Pált, aki megköszönte Benjamin Weber sportigazgatónak, hogy mindent megtett a fia maradásáért. 

Dárdai Pál nagyon sajnálja legkisebb fia távozását
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Herthának nemcsak Dárdai Bence elvesztése fáj, szerződése lejártával ugyanis gyakorlatilag ingyen kerül a Wolfsburghoz. A berlini újságok szerint Hertha legfeljebb 200 ezer eurót (79 millió forint) kap nevelési költségként a máris 10-szer annyira taksált tehetségért, akinek a Transfermarkt 2 millió euróra (800 millió forint) becsüli a piaci értékét.

A legkisebb Dárdainak vélhetően nem lesznek anyagi gondjai Wolfsburgban. A sportszakmai előrelépés mellett évente több száz millió forintnak megfelelő fizetés várja. A német B. Z. értesülése szerint valamivel 400 millió forint alatti aláírási pénzzel is gazdagodik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.