Vágólapra másolva!
Megható díszsorfal, horrorsérülés és botrányos bírói ítélet borzolta a kedélyeket a Valencia–Real Madrid meccsen a La Liga 27. fordulójában szombat este. Carlo Ancelotti a meccs után elmondta, Jude Bellingham miért kapott piros lapot, de nem ez volt az egyetlen bíróbotrány az elmúlt napokban a topligákban.

Jesús Gil Manzano akció közben lefújta a meccset

Mint ismert, a madridiak 2-2-es állásnál a találkozó legvégén megszerezték volna a győztes gólt Jude Bellingham révén, ám a játékvezető az akció közben lefújta a meccset, így maradt a döntetlen. 

Valencia CF v Real Madrid CF - LaLiga EA Sports,  Jude Bellingham, Real Madrid, Jesús Gil Manzano
Jesús Gil Manzano sem volt a helyzet magaslatán 
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Bellingham dühöngött, amiért piros lapot kapott, Carlo Ancelotti pedig kendőzetlenül elárulta, hogy mit mondott az angol sztár Jesús Gil Manzano játékvezetőnek - szúrta ki a Magyar Nemzet. 

Bellingham csak azt mondta a bírónak, hogy ez „kiba...tt gól volt”, nem inzultálta őt. 

Majd meglátjuk, hogy a játékvezető, hogyan írja le a történteket – nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Real edzője. – Nincs sok mondanivalóm, példátlan dolog történt, ami miatt dühösek vagyunk, le kell higgadnunk."

Spanyol sajtóhírek szerint a La Ligában éllovas Real Madrid hivatalosan tiltakozni fog Bellingham piros lapja ellen.

Több megrázó jelenetet is tartogatott egyébként a meccs, amelyről a IDE kattintva olvashatnak. 

Az olasz focirangadón és Szoboszlaiék meccsén is botrány volt

Pénteken Olaszországban okozott óriási botrányt a Lazio-Milan (0-1) rangadón Marco Di Bello ténykedése, aki a sok hibája mellett három piros lapot is kioszott a római csapatnak, ezzel nagyban befolyásolva a mérkőzést. 

Brit sajtóhírek szerint a Nottingham-Liverpool (0-1) mérkőzés után is folytatódtak a botrányos jelenetek, ugyanis a Nottingham Forest (és többek között a Konferencia-ligában a Ferencvárost búcsúztató Olimpiakosz) tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz 

Paul Tierney játékvezetővel üvöltözött az öltözőfolyosón, amely miatt a biztonsági személyzetnek is közbe kellett lépnie.

Marinakisznak a problémája az volt, hogy miért várta meg a bíró a 99. percet ahelyett, hogy lefújta volna a meccset a jelzett ráadás végén, ráadásul a görög azt is hozzávágta Tierney fejéhez, hogy "folyamatosan a csapata ellen fújnak".

A meccs további balhéiról IDE katintva olvashatnak.