Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató, listavezető Liverpool egy 99. perces góllal győzött a Nottingham Forest otthonában. A gólszerző Darwin Núnez ellenséges fogadtatást kapott a hazai drukkerektől, a botrányos rigmusokra a találata után Jürgen Klopp is reagált. A meccs után pedig az öltözőfolyosóról a biztonságiaknak kellett kivezetniük a Nottingham játékvezetővel üvöltöző tulajdonosát.

Jürgen Klopp a Nottingham elleni bajnokin Szoboszlai Dominik mellett a szintén a sérüléséből felépült Darwin Núnezt is visszatette a Liverpool keretébe, és a 60. percben be is cserélte az uruguayit. A Liverpool végül az ő 99. perces fejesgóljával nyert 1-0-ra. A gólig a Nottingham szurkolói Núnezt az exliverpooli Andy Carrollhoz hasonlították gúnyos dalokkal, aki 2011-ben rekordáron került a csapathoz, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Carroll és Núnez azonban gyakorlatilag csak külsőre és a posztot illetően hasonlít, ezt pedig a nottinghamiek meg is tapasztalták, hiszen az ő gólja döntött.

Nottingham Forest, Liverpool, Premier league, Darwin Núnez
A csereként beállt Darwin Núnez volt a Liverpool hőse
Fotó: AFP

Ezt mondta Jürgen Klopp Darwin Núnez gúnyolásáról

„Nem énekelnék ilyesmit, nem kockáztatnám meg, hogy felpiszkáljam Darwint! Az olyan gólok mind elképesztően fontosak, amelyek három pontot érnek. Darwin Núnez nagyon megérdemelte – idézte a Núnezt a meccs után hosszasan átölelő Jürgen Klopp sajtótájékoztatón elhangzott mondatait a Magyar Nemzet. – Az emberek ezt mind gyakrabban éneklik, ez a legjobb módja annak, hogy azonnal lecsillapítsák őket. De persze 

hadd énekeljék csak, ha Darwin úgy reagál rá, mint ma. 

A gól előtt is voltak nagyon jó pillanatai. Ez volt az ő esélye is. Ahogy beállt, egyből játékba lendült a nekünk nyilvánvalóan nagyon nehéz meccsen."

Biztonságiak állították meg a Nottingham tulajdonosát

Brit sajtóhírek szerint a mérkőzés után is folytatódtak a botrányos jelenetek, ugyanis a Nottingham Forest (és többek között a Konferencia-ligában a Ferencvárost búcsúztató Olimpiakosz) tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz 

Paul Tierney játékvezetővel üvöltözött az öltözőfolyosón, amely miatt a biztonsági személyzetnek is közbe kellett lépnie. 

Marinakisznak a problémája az volt, hogy miért várta meg a bíró a 99. percet ahelyett, hogy lefújta volna a meccset a jelzett ráadás végén, ráadásul a görög azt is hozzávágta Tierney fejéhez, hogy "folyamatosan a csapata ellen fújnak".

Győzelmével a Liverpool továbbra is vezeti a bajnokságot, négy ponttal előzi meg a címvédő Manchester Cityt és öttel az Arsenalt. A Vörösök csütörtökön Prágában lépnek pályára az Európa-liga nyolcaddöntőjében, majd jövő vasárnap a Manchester Cityt fogadják a Premier League-ben.

Kapcsolódó cikkek