Vágólapra másolva!
A hazájában kokainterjesztés miatt hat év börtönre ítélt Quincy Promes a dubaji hatóságok nem engedték felszállni egy szentpétervári járatra csütörtök délután, és azóta is a közel-keleti város egyik börtönében van.

A dubaji hatóságok nem engedték felszállni egy szentpétervárra tartó repülőgépre Quincy Promest, ehelyett őrizetbe vették és csütörtök délután óta fogva tartják. Az 50-szeres holland válogatott focistát, aki klubcsapatával, a Szpartak Moszkvával volt edzőtáborban a Közel-Keleten, hazájában nem régiben hat év börtönre ítélték kokainterjesztés miatt.

Az orosz források alapján beszámoló holland lap, a De Telegraf ugyanakkor megjegyzi, hogy az eset háttere annyiban nem világos, hogy a holland ügyészség tőlük, nem pedig hivatalos forrásból értesült a letartóztatásról.

Quincy Promes
Quincy Promes többet aligha húzza magár a holland válogatott mezét
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2021 Anadolu Agency

Más források szerint az őrizetbe vételnek nincs köze a hollandiai börtönbüntetéshez, és Promes állítólag már pénteken tovább utazhat Szentpétervárra, ahol szombaton bajnoki rangadóval kezdi az orosz futballidényt a Szpartak Moszkva. Miután Hollandiának nincs kiadatási egyezménye Oroszországgal, Promes addig megúszhatja a börtönt, amíg nem hagyja el az országot. Az Arab Emirátusokkal, amelynek Dubaj is a része viszont nem régen egy korlátozott kiadatási egyezményt írt alá Hollandia, így különösen érdekes, hogy utazhat(ott) gond nélkül be és ki a hat év börtönre ítélt focista.

Promest február elején ítélték hat év börtönbüntetésre, miután bizonyítottnak találtak, hogy 2020 januárjában még az Ajax játékosaként részt vett mintegy 1350 kiló kokain Hollandiába csempészésében.