Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps is reagált arra, hogy a Juventus világbajnok középpályása, Paul Pogba doppingolásért négy évre szóló eltiltást kapott.

A 2018-ban világbajnok futballista azért került bajba, mert az augusztusi Udinese elleni bajnoki után levet mintájában az állóképesség növelésére használt szintetikus tesztoszteront találtak. Emiatt az illetékes olasz sportbíróság négy évre szóló eltiltással sújtotta a 30 éves játékost. Az ítélet kihirdetése után nem sokkal a futballista a közösség oldalán adott ki közleményt, amelyben megerősítette, hogy fellebbez a döntés ellen.

Paul Pogba
Pogba négy évre szóló eltiltást kapott doppingolásért
Fotó: AFP 

Deschamps szerint Pogba nem szándékosan doppingolt


A L'Equipe beszámolója szerint a francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps hisz a játékos ártatlanságában.

"Egy percig sem hiszem, hogy Pogba szándékosan akart volna doppingolni. Jól ismerem, tudom, hogy nem ilyen. Az vitathatatlan, hogy illegális szer volt a szervezetében, ez az ő problémája. Paulnak most harcolnia kell azért, hogy megvédje magát a Sportdöntőbíróság előtt, és meggyőzze a bírákat arról, hogy nem tudatosan vett be tiltott szereket. Amin Paul az elmúlt hónapokban keresztül ment, az rendkívül nehéz, és nyilván nem tudok nem együttérezni a fájdalmával, tekintve mindazt, amit a válogatottban elért, és a francia csapatért tett" - mondta Deschamps.