Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának záró mérkőzésén az újonc MTK Budapest 2-1-re legyőzte a Kisvárda csapatát az új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az újonc MTK Budapest az eddig hét tavaszi meccséből csak kettőt nyert meg, azonban a forduló előtt így is 12 ponttal előzte meg a 11. kieső helyen álló Kisvárdát, amelynek kisebb csodára lenne szüksége a bennmaradás kiharcolásához. Feczkó Tamás együttese tavasszal szintén csak két meccset nyert tavasszal, miközben Révész Attila sportigazgató a téli szünetben azt nyilatkozta, hogy ez a mostani minden idők legerősebb kisvárdai kerete. 

A találkozót az MTK kezdte jobban, Horváth Dávid együttese pedig a 18. percben meg is szerezte a vezetést. Egy jobb oldali bedobás után Nagy Zsombor fejelte le a labdát a meginduló Molnár Rajmundnak, aki lefordult a védőjéről, majd 10 méterről ballal visszahúzta a labdát a bal alsóba (1-0). A folytatásban keményen gyűrték egymást a csapatok, igazán komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki, aztán a 34. percben 11-est kapott az MTK. Varjú Benedek ment el a jobb szélen, betört a tizenhatoson belülre, a Kisvárda brazil játékosa, Lucas Marcolini pedig teljesen fölöslegesen felrúgta az MTK szélsőjét, így jöhetett a büntető, amit Bognár István a kapu közepébe lőtt a jobbra vetődő Kovács Marcell helyére (2-0).

Bognár István (balra) nyolc gólnál és nyolc gólpassznál jár az idei szezonban
Fotó: Tomán Antal/mtkbudapest.hu

A második félidőben a kilátástalan helyzetben lévő Kisvárda többet kezdeményezett, igazán nagyon helyzetet azonban nem tudott kialakítani az MTK kapuja előtt. A fordulás után az első lehetőségre egészen a 71. percig kellett várni, ekkor Kosznovszky Márk remek átadása után a korábbi magyar válogatott Stieber Zoltán került helyzetbe, de a 12 méteres bal lábas bombáját Kovács Marcell bravúrral védte. A 83. percben egy kontrával lezárhatta volna a meccset az MTK. Bognár István remek átadása után Hej Viktor kapta tisztán a labdát, de a 28 éves védő 11 méteres lövését Kovács Marcell ki tudta ütni. 

A 86. percben aztán szépíteni tudott a Kisvárda. A bosnyák Branimir Cipetic bal oldali szabadrúgására honfitársa, Aleksandar Jovicic robbant be, a kapujából rosszul kimozduló Demjén Patrikot megelőzve hat méterről a kapuba fejelt (2-1). Hiába a szépítés, a hajrában az MTK már tartani tudta az eredményt, ezzel pedig nagyon fontos három pontot szerzett, és már 15 pont az előnye a 11. kieső helyen álló Kisvárda ellen. 

A szabolcsi kilátástalan helyzetben van, ugyanis továbbra is kilenc pont a hátránya 10. helyen álló Zalaegerszeg mögött. 

OTP Bank Liga, 25. forduló:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 2-1 (2-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Bogár
MTK Budapest: Demjén - Hej, Kádár, Nagy Zs. - Varju, Kosznovszky, Kata, Kovács P. (Antonov, 64.) - Molnár R. (Végh B., 77.), Jurina (Stieber, 45.), Bognár
Kisvárda Master Good: Kovács M. - Navrátil, Lippai, Jovicic, Széles, Cipetic  - Wellington Nem (Nikolov, 62.), Lucas (Melnyik, 61.), Makowski - Spasic (Balogh N., a szünetben), Mesanovic (Filipovic, a szünetben)
gólszerzők: Molnár R. (17.), Bognár (35., 11-esből), illetve Jovicic (86.)
sárga lap: Jurina (6.), illetve Jovicic (44.), Navrátil (50.), Lippai (79.)

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.