Vágólapra másolva!
Az első helyen álló Arsenal kiütéses, 5-0-ás győzelmet aratott a vendég Chelsea felett az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából keddre halasztott mérkőzésen. Ha ez nem lett volna elég, egy gyerek brutálisan őszinte üzenetet küldött csapata focistáinak. Ez volt igazán megalázó a Chelsea-nek, nem is a nagy különbségű vereség.

Mint ismert, a londoni rangadón gyorsan előnybe került a házigazda Arsenal, mely a szünetig nem tudta növelni előnyét, a második félidő első 25 percében - Ben White és Kai Havertz két-két találatával - négyszer is eredményes volt, és állva hagyta a vendégeket. 

Arsenal, Chelsea, PL
Az Arsenal kiütötte a Chelsea-t
Fotó: Glyn KIRK / AFP 

Az Arsenal a Liverpoollal szemben három, a Manchester Cityvel szemben pedig négy pontra növelte előnyét, igaz, előbbi egy, utóbbi két meccsel kevesebbet játszott nála. 

A Chelsea nagyon nehezen viselte az Arsenal elleni fiaskót, hiszen a meccsen két gólt is szerző volt játékosa, Kai Havertz nevét cenzúrázta a hivatalos X-oldalán, de a lelátói véleményekre nem lehetett ráhatása. Márpedig egy Chelsea-szurkoló, egy gyerek markáns üzenetet küldött a klub megalázott játékosainak - szúrta ki a Magyar Nemzet.

Egy gyerek is megalázta a Chelsea-t

A BBC és a Daily Mail is beszámolt az esetről, miszerint a képek tanúsága szerint a szomorú, rendkívül csalódott Chelsea-szurkoló gyerek egy táblát tartott fel a magasba, amelyen a következő felirat állt:

„Nem akarom a mezeteket! Azt akarom, hogy küzdjetek értünk!”

A gyerekek sokszor hasonló táblákon kérik el a sztárok mezeit a meccsek végén, a Liverpoolban futballozó Szoboszlai Dominik is bőszen osztogathatja a dresszeit, így aztán a gyerek üzenete a Chelsea játékosainak igencsak kemény és megalázó.

Természetesen Mauricio Pochettino sem volt elégedett a csapata teljesítményével az Arsenal otthonában, nem értette, hogyan lehet az, hogy szombaton a Manchester City ellen jól játszottak az FA-kupa elődöntőjében (bár akkor is kikaptak, igaz csak 1-0-ra), ezúttal pedig ilyen gyengék voltak.

"Hihetetlen látni azt, hogy szombaton a világ egyik legjobb csapata, a Manchester City ellen milyen jók voltunk, aztán pedig jön ez a mostani teljesítmény – kezdte Pochettino.

 – Bármilyen rosszat lehet mondani arra, amit az Arsenal ellen nyújtottunk. Ha rossz napunk van, akkor nagyon rossz. Ha jó napunk van, akkor bármire képesek vagyunk."

Vereségével a Chelsea maradt a kilencedik helyen a Premier League-ben, az Arsenal viszont három pontra meglépett a Liverpool, négyre a Manchester City elől a tabella élén. A két rivális ma és holnap törleszthet.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.