Vágólapra másolva!
Magyar és külföldi befektetőkkel is tárgyal a labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd eladásáról Bozó Zoltán, a kispesti klub tulajdonosa.

"Nekünk az az érdekünk, hogy a Honvéd helyzete hosszú távon, megnyugtatóan rendeződjön és elkezdődhessen egy új, sikeres időszak a klub életében. Ennek érdekében több üzleti körrel folynak tárgyalások. Meg tudom erősíteni, hogy magyar mellett külföldi befektető is érdeklődik a klub megvásárlása iránt, tárgyalunk az eladásról, de a potenciális partnerek ragaszkodnak a titoktartáshoz, ezért részletesebb tájékoztatással egyelőre nem szolgálhatok a folyamatban lévő megbeszélésekről" – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Bozó Zoltán, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa a Nemzeti Sportnak.

Budapest Honvéd, Holman Dávid
Az NB II középmezőnyében küzdő Honvéd eladásáról tárgyalnak
Fotó: Budapest Honvéd

A lap információi szerint a külföldi érdeklődő egy Magyarországon több gazdasági ágazatban jelen lévő cégcsoport, míg a magyar befektető a korábban a DVTK-t működtető Leisztinger Tamás, aki már az őszi szezonban is több Honvéd-meccsre kilátogatott, vele korábban kezdődtek az egyeztetések, amelyek jelenleg is tartanak. 

Bozó Zoltán és az általa vezetett üzleti kör éppen öt éve, 2019 tavaszán vásárolta meg a kispesti labdarúgócsapatot az előző tulajdonostól, George F. Hemingwaytől. A Honvéd azóta, 2020-ban Magyar Kupát nyert, a bajnokságban azonban elmaradt a csapat szereplése a vezetőség várakozásaitól. Tavaly tavasszal a Honvéd kiesett az NB I-ből, jelenleg pedig az NB II-ben a 12. helyen áll, öt ponttal megelőzve a már kieső, 15. helyen álló Pécsi MFC-t. 

Kapcsolódó cikkek