Vágólapra másolva!
Lewis Ferguson súlyos térdsérülést szenvedett, így nem léphet pályára a magyarokkal azonos csoportban szereplő skót válogatottban a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon.

Megsérült a skótok sztárja, kihagyja az Eb-t

A Bologna 24 éves középpályását szombaton a 62. percben kellett lecserélni a Monza elleni gól nélküli döntetlen alkalmával, majd az orvosi vizsgálatok alapján kiderült, hogy jobb térdében a keresztszalagja sérült meg, melyet meg is műtöttek, így nemcsak a szezon hátralévő, hanem valószínűleg az év jelentős részét ki kell hagynia - írja az MTI.

Bologna FC V AC Monza - Serie A TIM, lewis ferguson
Súlyos sérült szenvedett a Bologna csapatkapitánya
Fotó: NurPhoto via AFP

Össze vagyok törve, de a felépüléshez vezető út elkezdődött, és erősebben fogok visszatérni, mint valaha! Most ideje pihenni, és szurkolni a fiúknak a szezon hátralévő részében. Hajrá Bologna"

 - írta a közösségi oldalán Ferguson.

A 12-szeres válogatott futballista kiesése nemcsak a skótoknak érzékeny veszteség, hanem az olasz bajnokságban negyedik Bolognának is, ugyanis a csapatkapitány az eddigi 32 mérkőzésből 31-szer pályára lépett a Serie A-ban mostani idényében.

A skót válogatott a németországi kontinensviadalon a június 14-i nyitómérkőzésen a házigazdával küzd meg, majd öt nappal később Svájccal, június 23-án pedig Magyarországgal találkozik a csoportküzdelmek során.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.