Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a Kecskemét 2-1-re legyőzte a Mezőkövesd csapatát a Széktói Stadionban, ezzel pedig papíron is biztossá vált, ami hónapok óta egyértelmű: nyolc első osztályban eltöltött idényt követően a Mezőkövesd kiesett az élvonalból.

A találkozónak komoly tétje volt, ugyanis a Kecskemét bebiztosíthatta bennmaradását, míg a Mezőkövesd a kiesés elkerüléséért lépett pályára. Az utolsó helyen álló Mezőkövesdnek győznie kellett volna a Széktói stadionban, minden más esetben sorozatban nyolc első osztályban eltöltött idényt követően búcsúzik az élvonaltól. 

CSERI Tamás
A Mezőkövesd a kiesés elkerüléséért lépett pályára Kecskeméten
Fotó: MTI/Bús Csaba

A találkozót meglepő felállásban kezdte a kövesd, ugyanis az NB I egyik legjobb kapusa, a pletykák szerint Újpestre tartó Riccardo Piscitelli a keretbe sem került be, míg a házigólkirály Sztefan Drazsics pedig csak kispadon volt. Ennek ellenére jól kezdett a borsodi csapat, amely a 32. percben gólra is váltotta sokadik helyzetét. Bőle Lukács bal oldali szabadrúgására Szalai József robbant be, aki egy látványos csukafejessel a bal felső sarokba fejelt (0-1). 

A bekapott gólt után átvette az irányítást a Kecskemét, a 39. percben pedig jött is az egyenlítés. Helmich Pál kényszerítőzött Lukács Dániellel, majd a 19 éves középpályás hét méterről a kapu bal oldalába tekert (1-1).

A második félidőben a Kecskemét sokkal jobban futballozott, és az 57. percben majdnem megfordította a meccset. Banó-Szabó Bence szabadrúgására Belényesi Csaba robbant be, aki hat méterről a kapuba fejelt, a labda azonban irányt változtatott csapattársa, Vágó Levente kezén, így videózás után érvénytelenítették a KTE gólját. Hat perccel később azonban már érvényes gólt lőttek a hazaiak. Egy kontratámadás végén Zeke Márió középre lőtt labdája a menteni igyekvő Ilia Beriasvili lábáról a saját kapujába pattan (2-1).

A Kecskemét matematikailag is bebiztosította a bennmaradását
Fotó: MTI/Bús Csaba

A második bekapott gól után a Mezőkövesd teljesen szétesett, a Kecskemét folyamatosan alakított ki a helyzeteket, de nem tudta növelni az előnyét, így a hajráig megmaradt a Mezőkövesd halvány reménye. 

Azonban az utolsó szűk negyedórában a Mezőkövesd semmiféle veszélyt nem jelentett a Kecskemét kapujára, így a lila-fehér együttes megnyerte a meccset és matematikailag is bebiztosította a bennmaradását. A Mezőkövesd pedig nyolc első osztályban eltöltött idényt követően kiesett az élvonalból.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)
Kecskemét, 2083 néző, v.: Zierkelbach
Kecskemét: Varga B. - Szabó A. (Májer, 64.), Belényesi, Katona - Szűcs, Vágó, Helmich (Nikitscher, 59.), Leoni (Zeke, a szünetben) - Banó-Szabó (Meszhi, 90.), Lukács (Horváth K., 60.), Pálinkás
Mezőkövesd: Kovácsik - Kállai (Ugrai, 73.), Beriasvili, Szivacski, Kojnok - Szolgai, Cseri (Nagy G., 64.), Cseke - Kócs-Washburn (Vajda, 73.), Szalai (Molnár, 73.), Bőle (Drazsics, 64.)
gólszerzők: Helmich (40.), Beriasvili (64., öngól), illetve Szalai (32.)
sárga lap: Katona (24.), illetve Vajda (87.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.