Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II 27. fordulójának zárómeccsén az éllovas Nyíregyháza 2-1-re nyert a Pécs ellen, ezzel újabb lépést tett a feljutás felé.

Villámgyors góllal vezetett a Nyíregyháza

Az NB I felé robogó Nyíregyháza a kiesőjelölt Pécs elleni találkozót remekül kezdte, már az első percben vezetett. Beke ugratta ki a bal oldalon a teljesen üresen hagyott Géresit, aki 7 méterről lőtt a kapuba. A 14. percben Géresi ismét villant, ezúttal szép mozdulattal találta telibe a keresztlécet, majd bő tíz perccel később gólpasszt adott, bal oldali beadását Gengeliczki fejelte tíz méterről a hosszú sarokba.

Gyönyörű szabadrúgásgólt szerzett a Pécs focistája

A második félidő eleje is hazai helyzetekkel kezdődött, az éllovas még több góllal vezethetett volna, a Pécs csak elvétve tudott ellenfele kapuja elé kerülni. A 73. percben a vendégek kapusa, Helesfay mutatott be nagy bravúrt, miután kitolta a léc alól Novák közeli fejesét. 

A 82. percben váratlan fordulat következett be az egyoldalú meccsben, Hudák hatalmas szabadrúgásgólt rúgott 25 méterről, ezzel szépített a Pécs. 

A 93. percben végleg lezárhatta volna a meccset a Szpari, ám Vass Patrik lövését kivédte Helesfay. A kihagyott helyzet végül nem befolyásolt semmit, a Nyíregyháza 2-1-re nyert és újabb fontos lépést tett a feljutás felé.

Az élcsoport: 1. Nyíregyháza Spartacus FC 61 pont, 2. ETO FC Győr 54 (17 győzelem), 3. Vasas FC 54 (15), 4. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 48, 5. HR-Rent Kozármisleny 43
Azonos pontszámnál a több győzelem rangsorol.