Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő és jelenleg kieső helyen álló BVSC-Zugló a hivatalos honlapján közölte, hogy távozott a vezetőedzői posztjáról Szekeres Tamás.

A fővárosi klub november végén nevezte ki Szekerest, aki kezdetben új lendületet tudott adni az NB II újoncának, többek között a feljutásért harcoló ETO FC Győrt is legyőzte a BVSC-Zugló az irányításával. Az utóbbi fordulók azonban nem sikerültek túl jól a csapat számára, sorozatban négy meccset is elveszített, így öt körrel a bajnokság vége előtt a Zugló a kiesést jelentő 15. helyen áll a tabellán, egy ponttal lemaradva a bennmaradást jelentő 14. helyezett Pécstől.

Szekeres Tamás
Már nem Szekeres Tamás a BVSC edzője
Fotó: bvsc.hu

Öt hónapig tartott az eső vezetőedzői megbízatása

Az 51 éves Szekeres az FTC-ben kezdte profi pályafutását, de játszott az MTK, az Újpest, a Debrecen és a Sopron együttesében is. Összesen négy bajnoki címe mellett hétszeres Magyar Kupa- és háromszoros Szuperkupa-győztesnek mondhatja magát. A hatszoros magyar válogatott Szekeres később Norvégiában, Belgiumban és Németországban is futballozott. Visszavonulása után dolgozott a magyar szövetség technikai igazgatójaként, Siófokon, a Vasas Kubala Akadémián, illetve szakmai tanácsadóként a Ferencvárosnál, de vezetőedzőként ez volt első megbízatása.

Az NB II-ben több mint egy hónapja nyeretlen BVSC legutóbb Siófokon kapott ki 1-0-ra, ami után Szekeres beadta a felmondását, a vezetőség pedig elfogadta.

A BVSC közleménye szerint a csapatot a szezon hátralévő részében ismét Kincses Ádám fogja irányítani, aki ősszel már volt ebben a pozícióban, miután a klub szeptemberben kirúgta Urbán Flóriánt, akinek a vezetésével feljutott a fővárosi együttes az NB II-be. Kincses a szezon elején tíz meccsen irányította a Zuglót, amely a vezetésével háromszor nyert, kétszer döntetlent játszott és ötször kikapott. 

A klub a közleményében kiemeli, hogy a szezonból hátralévő hetekben továbbra is a bennmaradás a cél, ami nem lesz könnyű, ugyanis játszik még a listavezető Nyíregyházával és a Budapest Honvéddal is.

A szintén másodosztályú ETO-nál is edzőváltás történt, a győrieknél Borbély Balázs váltotta a kirúgott Kuznyecov Szergejt.