Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország
Vágólapra másolva!
Amilyen viharosan távozott a Ferencváros labdarúgócsapatának éléről Dejan Sztankovics - a Paks elleni Magyar Kupa-kudarc után, de még az Újpest elleni szezonzáró előtt-, olyan nehéz dolga lesz Moszkvában, hogy elfogadtassa magát a Szpartak új edzőjeként. A 45 éves szerb szakember kinevezését máris keményen kritizálják.

Kíméletlenül kritizálta a Fradi korábbi edzőjét, Dejan Sztankovicsot a 22-szeres orosz (és szovjet) bajnokcsapat korábbi klasszis játékosa, majd edzője, Dmitrij Alenyicsev - szúrta ki a Metropol.

ACF Fiorentina v Ferencvarosi TC: Group F - UEFA Europa Conference League 2023/24, Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovics érkezésének nem örülnek Oroszországban 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Andrea Martini/NurPhoto

A José Mourinho vezette Portóval UEFA-kupát és Bajnokok Ligáját nyert, előtte a Szpartakkal négyszeres bajnok Alenyicsev szavaiból kiderült, hogy kicsit sem lelkesedik Sztankovics kinevezéséért.

Máris kritizálják Dejan Sztankovicsot Oroszországban

„A barátaimnak azt mondtam, hogy a Szpartak valószínűleg Portugáliából vagy Spanyolországból szerződtet majd edzőt, de hozzátettem: balkáni edzőre is számíthatnak. (Vladimir) Ivics és (Szlavisa) Jokanovics már dolgozott Oroszországban, (Szasa) Ilics pedig már itt van a Nyizsnyij Novgorodnál. A Szpartak sportigazgatója a portugál (Tomás) Amaral, ő tehetett volna a portugál vagy a spanyol vonalra, mégis Dejan Sztankovicsra esett a választása. Ő kétségkívül nagyszerű személyiség volt játékosként. 16 szezont töltött a Lazióban és az Interben. Megnyert mindent, amit csak lehet, erre kár is szót vesztegetni.”

Hozzátette, egykori labdarúgóként nagy tiszteletet érdemel, de edzőként semmit sem mondhat el róla.

"Nyert ugyan trófeákat a Ferencvárossal és előtte a Crvena zvezdával, de szerintem ezekben az országokban különösebb erőfeszítés nélkül lehet bajnokságot nyerni. Sztankovicsnak meglehetősen könnyű dolga volt Magyarországon és Szerbiában. Azt viszont nehéz megmondani, hogyan alakulnak a dolgok a Szpartaknál.

 Jósolni nem akarok, majd meglátjuk. Remélem, kitölti a szerződését, mert a szurkolók már belefáradtak a kudarcokba!” – mondta Alenyicsev.

A rekordbajnok Szpartak idén csak az 5. helyen végzett az orosz Premjer-ligában (azt sorozatban hatodszor nyerte meg a szentpétervári Zenit), legutóbb 2017-ben nyert aranyat.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről