Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Francia Kupa döntőjében a Paris Saint-Germain 2-1-re nyert az Olympique Lyon ellen, így a párizsiak világbajnok sztárja, Kylian Mbappé kupagyőzelemmel búcsúzott az együttestől.

A labdarúgó Francia Kupa döntőjét, a Lyon-PSG meccset egy döbbenetes szurkolói botrány vezette fel, ugyanis a Pas-de-Calais-i A1-es autópályától északra található Fresnes-lès-Montauban fizetőállomáson a két csapat ultrái brutálisan összeverekedtek, a huligánok zendülése nyomán két busz is kigyulladt, valamint többen súlyosan megsérültek. A díjfizető állomáson történt kaotikus helyzet miatt rendőrségi erősítést és tűzoltókat is küldtek a helyszínre, de a kupadöntőt nem halasztották el, a mérkőzés 21 órától kezdődött a Pierre-Mauroy Stadionban.

Lyon-PSG, szurkolók
A stadionban sem fogták vissza magukat a szurkolók, de ott már nem robbant ki komolyabb balhé
Fotó: AFP

Kupagyőzelemmel búcsúzik Kylian Mbappé a PSG-től

A találkozót a PSG kezdte jobban, a 23. percben Nuno Mendes bal oldali beadását a hosszú oldalon teljesen üresen érkező Ousmane Dembele senkitől sem zavartatva, könnyedén fejelte a léc alá. Luis Enrique együttese a 34. percben növelte az előnyét, Dembele beadása után Fabian Ruiz közeli fejesét még hárította a kapufa, de a kipattanót már a kapuba vágta a spanyol válogatott középpályás. Kylian Mbappénak ez volt az utolsó meccse a párizsi sztárcsapat mezében, a világbajnok támadó biztosan távozik a szezon végén és nagy valószínűséggel a Real Madridnál folytatja, bár hivatalos bejelentés erről még nem érkezett.

A második félidő elején a Lyon visszajött a meccsbe, az 55. percben egy szöglet után Jake O'Brien védhetetlenül fejelt Gianluigi Donnarumma kapujába. A PSG birtokolta jóval többet a labdát, de az ellenfél veszélyes kontrákat vezetett, az olasz sztárkapusnak többször is bravúrral kellett védenie. 

Az utolsó percekben nyomott az egyenlítésért a Lyon, de újabb gól már nem esett, a Paris Saint-Germain a bajnokság megnyerése után a Francia Kupát is elhódította, így Mbappé trófeagyőzelemmel búcsúzott a párizsi együttestől.

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé kupagyőzelemmel búcsúzik a PSG-től
Fotó: AFP

A világbajnok támadó 2018-ban igazolt az AS Monacótól a PSG-hez, a párizsi csapattal hatszor nyert francia bajnokságot, és négyszer hódította el vele a Francia Kupát.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről