Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Egy friss interjúban a csoportellenfél és házigazda német válogatottat dicséri Gulácsi Péter a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság előtt.

"A német tengely Manuel Neuerrel, Antonio Rüdigerrel, Toni Kroosszal, Florian Wirtzcel, Jamal Musialával és Kai Havertzcel valószínűleg a legjobb Európában. Egyénileg nagyon jó minőségű játékosok" - mondta a Kickernek az MTI beszámolója szerint az RB Leipzig magyar válogatott kapusa, aki hétfőn 2026 nyaráig meghosszabbította szerződését klubjával.

1899 Hoffenheim - RB Leipzig
Gulácsi favoritnak tartja a németeket
Fotó: UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

"A márciusi, franciák és hollandok elleni győzelmek során érződött, hogy a Nationalelf újra örömét leli a játékban, az elmúlt években ez talán hiányzott. Julian Nagelsmann frissességet és energiát adott a csapatnak. Emiatt szerintem Németország nemcsak a csoportelsőség esélyese, hanem házigazdaként a végső győzelem kapcsán is az egyik favorit" - fogalmazott a 34 éves magyar játékos.

A magyarok az A csoportban június 15-én Svájccal, majd 19-én a németekkel, végül június 23-án a skótokkal játszanak.

A németek szövetségi kapitánya, Nagelsmann 2019 és 2021 között az RB Leipzig vezetőedzője volt, így Gulácsi jól ismeri.

"Profi és taktikus, az egyik legjobb edző, akivel valaha dolgoztam. Világos elképzelései vannak, és azt is tudja, hogy ezt hogyan adja át a csapatának. Annak idején rengeteget fejlődtünk a labdás játékban" - mondta a szakemberről Gulácsi Péter.

A magyar kapus rendkívül jó véleménnyel van német kollégájáról, Manuel Neuerről is, aki lábtörése után visszaverekedte magát a keretbe.

"Most megint ugyanazt látjuk tőle, amit korábban évekig. A keresztszalag-szakadásom ideje alatt rendszeresen kapcsolatban voltunk, és csak azt kívánom neki, hogy maradjon egészséges. Ez a legfontosabb, természetesen nekem is. Amikor Manuel egészséges és fitt, mindannyian tudjuk, milyen teljesítményre képes" - fogalmazott, hozzátéve, hogy számára Neuer az elmúlt évek legjobb kapusa.

"Ha megnézzük az elmúlt 20-25 évet, ő a legjobb. Hogy ez még mindig így van-e, azt nem tudom. Vannak más nagyon jó hálóőrök is" - mondta Gulácsi.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről