Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteki döntése értelmében nem kapta meg a licencet, így a következő idényben nem indulhat a labdarúgó NB II-ben a Szombathelyi Haladás. A klub drukkerei a közösségi oldalon reagáltak a bejelentésre.

„Az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága a mai napon helybenhagyta az elsőfokú döntést, így a Szombathelyi Haladás férfi labdarúgócsapata a 2024/25-ös szezonban már biztosan nem indulhat az NB II-ben" – írta a Haladás labdarúgócsapata pénteken délután a hivatalos oldalán, majd a klub hozzátette, arról, hogy az NB III-ban pályára lép-e a csapat, jövő héten születik döntés. A bejelentést követően a szombathelyi drukkerek a Haladás Szurkolói Kör Facebook-oldalán reagáltak a történtekre, és követeléseikről adtak tájékoztatást.

Szombathelyi Haladás, szurkolók, NB II
A Szombathelyi Haladás szurkolói közölték a követeléseiket, miután a klub nem kapta meg az NB II-es licencet. A csapat így a Gyirmót ellen búcsúzik a másodosztálytól
Fotó: facebook.com/bkozephaladas

Három követelése van a Szombathelyi Haladás szervezett szurkolói csoportjainak

„Döbbenet és hihetetlen hova juttatták a Haladást!! Ez megbocsájthatatlan bűn!! – írták először, majd egy későbbi bejegyzésben a következőt is írták. – »AZONNALI LÉPÉSEKET A HALIÉRT« 
A szervezett szurkolói csoportok, ahogy eddig is kinyilvánították véleményüket az alábbiakat követelik:

  1. A felelősök azonnali elszámoltatását!
  2. Homlok Zsolt és valamennyi hozzá köthető személy távozását a Haladás kötelékéből, akik ehhez asszisztáltak!
  3. Új alapok azonnali lerakása és csak olyan személyek bevonása, akik Haladás tekintetében elfogadott hiteles emberek!

Sose halunk meg! Hajrá Hali!"

Így készülnek Gyirmótra a Haladás szurkolói

A 13. helyen álló Haladás vasárnap, a Gyirmót otthonában megrendezett, utolsó NB II-es bajnokiját követően legalább egy szezonon keresztül nem szerepelhet a másodosztályban. A Green White Army Haladás szurkolói csoport felhívásban jelezte, hogy hogyan készül a mérkőzésre.

„Az elmúlt hetekben mindig úgy mentünk, hogy hátha ez az utolsó. Most már tudjuk….. MINDENKI GYIRMÓTRA!" – írták, és kiemelték, hogy a drukkertársak a sálakat a nyakban viselve, fekete ruhában érkezzenek meg a találkozóra.

A szombathelyi együttes, amely legjobb eredményeként a 2008/09-es idényben bronzérmes volt az NB I-ben, 2019-ben búcsúzott az élvonaltól.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről