Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A Real Madrid biztosan nem számíthat Aurélien Tchouaméni játékára a labdarúgó Bajnokok Ligája jövő szombati, londoni döntőjében.

Carlo Ancelotti vezetőedző pénteken azt mondta, a francia középpályás biztosan nem épül fel fáradásos töréséből a Borussia Dortmund elleni fináléig, sőt, az Európa-bajnoki részvétele is kérdéses.

Jelenleg egyéni edzést végez, de nem áll készen a döntőre. Meglátjuk, hogy az Európa-bajnokságig felépül-e"

 - fogalmazott a hatodik BL-döntőjére készülő olasz szakember.

FC Bayern München v Real Madrid: Semi-final First Leg - UEFA Champions League 2023/24
Tchouaméni biztosan kihagyja a BL-döntőt
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto

A 24 éves Tchouaméni a Bayern München elleni BL-elődöntőben sérült meg. A játékos a mostani szezonban 38 mérkőzésen lépett pályára a spanyol bajnokcsapatban. A fiatal középpályás egyelőre tagja a francia válogatott 25 fős Eb-keretének is, de könnyen lehet, hogy Didier Deschamps nem számíthat a 2022-es vb-n ezüstérmet nyert játékosra a németországi kontinenstornán. A francia válogatott június 17-én az osztrákokkal, június 21-én a hollandokkal, június 25-én pedig a lengyelekkel találkozik a kontinenstorna csoportkörében. Az Eb-t megelőzően június 5-én Luxemburggal, négy nappal később pedig Kanadával játszik felkészülési meccset a gárda.

Ancelotti az Eb után visszavonuló Toni Kroosról is beszélt, aki a BL-döntőben léphet utoljára pályára a Real Madrid színeiben.

"Nem hiszem, hogy nehéz döntés volt számára, az idősödő, legendás játékosoknak ez a sorsuk. Toni meghozta ezt a döntést, és én ezt tiszteletben tartom. A lehető legjobb módon szeretnénk búcsúzni tőle. Nem lepett meg a bejelentése, ideális így búcsúzni. Bátor dolog volt a részéről, és nagyon tisztelem azért, amit tett" - mondta Ancelotti.

A spanyol bajnok Real Madrid június 1-jén, szombaton mérkőzik meg a német Borussia Dortmund csapatával a londoni Wembley Stadionban.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről