Következő mérkőzések
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A La Liga utolsó fordulójában a Barcelona fordulatos mérkőzésen 2-1-re nyert idegenben a Sevilla ellen. A katalán sztárcsapat élén ez volt Xavi utolsó mérkőzése, a 44 éves edző a szezon végén távozik a klubtól.

A Barcelona Sevilla elleni vendégjátékának már nem volt tétje a katalán csapat számára, hiszen korábban már biztossá vált, hogy az együttes a tabella második helyén zárja a szezont a bajnok Real Madrid mögött. A mérkőzés előtt már az is eldőlt, hogy Xavi ezzel a meccsel búcsúzik a kispadtól, ugyanis a Barca vezetősége pénteken a menesztése mellett döntött.

Xavi győzelemmel búcsúzott a Barcelonától

Jól kezdte a találkozót a vendég együttes, 

a 15. percben egy szép támadás után Joao Cancelo ívelt Robert Lewandowski felé, a lengyel csatár pedig akrobatikus mozdulattal talált be a sevillai kapuba.

A hazai csapat a 31. percben egyenlített, a marokkói Youssef En Nesyri egy kiugratás után éles szögből lőtt Marc-Andre ter Stegen lábai között a rövid sarokba. A szünet előtt még rengeteg helyzetet láthattak a szurkolók, a Barca kétszer, a Sevilla egyszer találta el a kapufát.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski góljával szerzett vezetést a Barcelona
Fotó: AFP (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)

Az 59. percben újra vezetést szerzett a Barcelona, Fermin Lopez a 16-os előteréből pontos és erős lövést küldött a jobb alsó sarokba, majd a gólja után odaszaladt a kispadhoz és megölelte Xavit. 

A 73. percben ter Stegennek kellett nagyot védenie, a német kapus Marcao távoli bombáját szép mozdulattal tolta ki a bal felső sarok elől. A 83. percben En Nesyri kiabált a bíróval, amiért nem kapott 11-est egy szöglet utáni káoszt követően, majd Sergio Ramos mutatott be fontos blokkot Joao Felix lövésénél. 

Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, a Barcelona 2-1-re nyert, így Xavi győzelemmel távozott a kispadról.

A spanyol válogatottal játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok klublegenda 2021 novembere óta irányította a katalán csapatot, amellyel tavaly La Ligát és Spanyol Szuperkupát nyert. Az egykori világklasszis középpályás játékosként 1998-ban debütált az első együttesben, amelyben 2015-ig szerepelt. Xavi a Barcelonával 25 trófeát nyert, közte négy Bajnokok Ligáját, nyolc spanyol bajnoki címet és három Spanyol Kupát.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről