Vágólapra másolva!
A labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjében a Paks hosszabbítás után 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost a Puskás Arénában. A mérkőzés után a két csapat vezetőedzői, Dejan Sztankovics és Bognár György is értékelték a látottakat.

Dejan Sztankovics már az Újpest elleni meccsre koncentrál

"Először is gratulálok a Paksnak, a klubjuk számára nagyon sokat jelent ez a kupagyőzelem. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, sajnálom, hogy nem tudtuk elhódítani a kupát. Az elnök úrtól is elnézést kérek, 100 százalékig az én felelősségem ez az eredmény, hiszen én raktam össze a taktikát. Ilyen az élet, menni kell tovább" - mondta a Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics az M4 Sport riporterének az elveszített kupadöntő után. 

Úgy gondolom, hogy le kell vonni a tanulságokat, néha apró dolgok döntenek, szögletek vagy kihagyott helyezetek. A fociban szokták mondani, hogy a kihagyott helyzetek sokszor megbosszulják önmagukat.

A paksiaknak ünnepelniük kell, nekünk csöndben kell maradnunk és levonnunk a tanulságokat" - mondta önkritikusan a szerb edző, majd a jövőbe is tekintett.

Mol Magyar Kupa, Puskás Aréna, Paksi FC, Ferencvárosi TC, döntő, 2024. 05. 15.
Dejan Sztankovics szerint remek szezont zárt a Fradi, hiszen megnyerte a bajnokságot
Fotó: Polyák Attila - Origo

Az utolsó meccsen derbi lesz az Újpest ellen, és alapvetően egy pozitív szezonon vagyunk túl, hiszen megnyertük a bajnokságot és az európai kupaporondon is jól szerepeltünk.

Ez egy nagy klub, remek történelemmel, fényes jövővel. Nehéz mit mondani a játékosoknak, most hagyom őket pihenni és feldolgozni a történteket. Az utolsó meccsen szeretnénk szépen zárni ezt a szezont" - utalt az Újpest elleni szezonzáró bajnoki mérkőzésre Sztankovics.

Bognár György nem győzte dicsérni a játékosait

"Nagyon jó itt körülnézni, mert sok ember boldog, persze az ország fele szomorú, hiszen a Ferencváros veszített, a másik fele viszont örül. A paksi foci történetében a legnagyobb sikert vitték véghez ma a srácok. 

Ha kellett akkor csúsztak-másztak, a taktikát maradéktalanul megcsinálták. Ez egy remek közösség, egy nagyszerű csapat" -

méltatta kupagyőztes csapatát a Paks edzője, Bognár György.

"Próbáltuk húzni az időt a kiállítás után, hogy minél tovább maradjon a döntetlen. Megérte mindenképpen most a védekezőbb felfogást választani, a profi futballban az eredménnyel el kell számolni. Persze alapvetően a régebbi, támadóbb focit választanám, hogy szórakoztatóan játsszunk, mellette persze nyerjünk" - tette hozzá a paksiak trénere.

Mol Magyar Kupa, Puskás Aréna, Paksi FC, Ferencvárosi TC, döntő, 2024. 05. 15.
Története során először nyerte meg a Magyar Kupát a Paks
Fotó: Polyák Attila - Origo

"Ez egy nagyon jó eredmény, méltó módon megünnepeljük, most örülünk, de aztán jön a következő szezon, fontos, hogy reálisan értékeljük az eredményeket. 

Ez a Ferencváros még mindig előttünk jár, és vannak csapatok, amelyek bizonyos tekintetben szintén előttünk vannak. Az első és legfontosabb lépés a bennmaradás" -

mondta a jövőre vonatkozóan Bognár György.

Az NB I utolsó fordulójában a Ferencváros a Groupama Arénában fogadja az Újpestet, a történelni kupasikert elérő Paks pedig a már kiesett Kisvárda ellen zárja a szezont.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30