Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Dejan Sztankovics viharos távozása után gőzerővel keresi új vezetőedzőjét a magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapata. Sajtóhírek szerint ismét szerb edző ülhet le a Fradi kispadjára.

A svéd Aftonbladet információi szerint a Paks elleni kupadöntős vereség után váratlanul távozó Dejan Sztankovics helyére a dubai al-Vaszl trénerét, Milos Milojevicset szemelte ki a Ferencváros – írja a Metropol. A 41 éves szerb labdarúgóedző 2022-ben már követte Sztankovicsot a Crvena zvezda kispadján, ahol többek között a Fradi ellen is irányította csapatát. A 2022/23-as Európa-liga csoportkörében előbb 4-1-re legyőzték a magyar bajnokot a belgrádiak, majd az Üllői úton 2-1-re kikaptak

Milos Milojevics
Milojevics számára nem ismeretlen a Ferencváros
Fotó: AFP

Szerb edző lehet Sztankovics utódja?

A Zvezdánál nevelkedett Milojevics játékosként elsősorban Izlandon szerepelt, majd edzőként is ott kezdett el dolgozni, előbb a Vikingur, majd a Breidablik csapatánál. Ezt követően Svédországban a Mjällby, a Hammarby és a Malmö szakvezetője volt. 2022 nyarán nevezték ki a Crvena zvezda vezetőedzőjének, ahol csupán egy évet töltött, de bajnoki címre és kupagyőzelemre vezette a belgrádi együttest. Tavaly nyáron az Egyesült Arab Emírségek élvonalbeli labdarúgó-bajnokságában szereplő al-Vaszl csapatához igazolt, ahol négyszer is a hónap edzőjének választották meg az őszi bajnokságban. Az Elnök-kupa megnyerése után pedig jelenleg a tabella listavezetőjeként halad csapatával a bajnoki cím felé. A dubai klubnál korábban olyan nagynevű edzők dolgoztak, mint Diego Maradona (2012/13), Héctor Cúper (2013/14), Jorginho (2014) vagy éppen Gabriel Calderón (2014–16).

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről