Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint nagyon közel a megállapodás a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München és Vincent Kompany között. A bajorok lehetséges edzőjének azonban nem mindenki örül Münchenben.

Az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Farizio Romano arról számolt be a közösségi oldalán, hogy felgyorsultak az események a távozó Thomas Tuchel és Löw Zsolt helyére edzőt kereső Bayern München és a posztra kiszemelt Vincent Kompany között. Bár Kompany a most zárult szezonban kiesést a Premier League-ből a Burnley csapatával, és mindössze öt meccset tudott megnyerni, a Bayern vezetősége állítólag csodálja a belga edző munkamódszerét. Persze, az sem elhanyagolható tény, hogy a Manchester City korábbi csapatkapitánya már a bajorok kilencedik jelöltje a posztra, miután számos edző elutasította a németeket.

vincent kompany
Vincent Kompany lehet a Bayern München új edzője
Fotó: AFP

Az angol Burnley és a Bayern tehát közelebb került az egyezséghez a tréner kivásárlási áráról, így ha a feleknek sikerül megállapodniuk, akkor hamarosan kinevezheti új edzőjét a német rekordbajnok. 

A Bayern sztárja menekülne a kieső csapat edze elől

Bár a hivatalos bejelentés még meg sem történt, sajtóhírek szerint a Bayern egyik kulcsjátékosa, Jamal Musiala nem túl boldog amiatt, hogy Kompany lesz az új edző. A spanyol Marca beszámolója szerint a német válogatott támadó azt tervezi, hogy a nyáron távozik.

jamal musiala
Musiala távozni akar, a Real Madridban köthet ki
Fotó: AFP

A világ egyik legtehetségesebb középpályásának tartott Musialát állítólag a Real Madrid és a Manchester City is figyeli, de Ruben Martin újságíró szerint a 21 éves játékos inkább a BL-döntős spanyol együtteshez szeretne igazolni. A lap szerint az Eb-után visszavonuló Toni Kroos utódja lehetne a fiatal középpályás, aki a Real Madrid legendájának bejelentésére is reagált.

Gratulálok a lenyűgöző karrieredhez. Hatalmas megtiszteltetés volt melletted játszani"

 - üzente honfitársának az X-en Musiala.

Ezek szerint Kompanynak az első komoly feladata lehet a Bayernnél, hogy meggyőzze a maradásról az elvágyódó sztárjátékost. A Transfermarkt adatai szerint jelenleg 110 millió eurót érő Musialának 2026-ig van érvényes szerződése a bajorokkal, így valószínűbb, hogy a Real inkább jövő nyáron fog ajánlatot tenni érte, amikor már jóval olcsóbban megszerezheti.

A Bayern München csalódást keltő szezonja ellenére Musiala 12 góllal és nyolc gólpasszal zárta az idei szezont.

Kapcsolódó cikkek:

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről