Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a River Plate középpályását, Claudio Echeverrit.

Az "El Diablito" (Kis ördög) becenevű Claudio Echeverrit Argentínában sokan a következő Lionel Messiként jellemzik. A 18 éves középpályás az argentin U17-es válogatott csapatkapitánya volt a korosztályos világbajnokságon, ahol azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a brazilok ellen 3-0-ra megnyert negyeddöntőben mesterhármast lőtt.

Claudio Echeverrit generációs tehetségnek tartják Argentínában Forrás: mancity.com

Az üzlet anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, azonban angol sajtóértesülések szerint a Bajnokok Ligája címvédő klub 12,5 millió fontot fizetett az argentin középpályásért, ehhez pedig még jöhetnek különféle bónuszok is, ha Echeverri jól teljesít Manchesterben.

Echeverri 2028 júniusáig szóló szerződést írt alá a Manchester Cityvel, de az idei naptári évet a River Plate-nél tölti kölcsönben, 2025 januárjában csatlakozik az angol csapathoz. A City pontosan így járt el, amikor 2022 januárjában bejelentették Julián Álvarez megszerzését, de azt a szezont Álvarez még az argentin csapat színeiben játszotta le.

Julián Álvarez az előző szezonban minden lehetséges trófeát megnyert Forrás: AFP/Adrian Dennis

Echeverri egy klasszikus tízes, aki fiatal kora ellenére már hat meccsen pályára lépett a River Plate felnőtt csapatában. A The Athletic kiemeli, hogy az argentin középpályással kezdetben nem fognak számolni a Manchester City felnőtt csapatánál, a legvalószínűbb, hogy kölcsönadják majd egy másik európai csapatnak.

Az egyik ilyen lehetséges opció a spanyol bajnokságban listavezető Girona, amely a The City Futball Group tagja. Nem mellesleg, a Manchester City vezetőedzőjének, Pep Guardiolának a testvére, Pere az egyik tulajdonosa.