Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 21. fordulójában a Paks őrületes fordulatokban gazdag meccsen 4-3-ra kikapott hazai pályán a Zalaegerszegtől. A paksiak vereségében alaposan benne volt a magyar válogatott kapus, Szappanos Péter, aki kétszer is óriásit hibázott a hajrában.

Fél órával a meccs vége előtt Bognár György csapata még két góllal vezetett, jobba is játszott, de ismét a ZTE szépített. Szappanos Péter először a 65. percben hibázott hatalmasat egy ártalmatlannak tűnő helyzetben, amikor is egy hosszúnak tűnő indításra kijött a kapujából és vetődve próbálta megszerezni a labdát. A paksi kapus azonban nem tudta megfogni a fűcsomón felugró labdát, Mance pedig begyalogolt vele kapuba, így – bár a játék képe egyáltalán nem ezt mutatta – döntetlen állásról kezdődött a hajrá. 

Szappanos vesszőfutása ezzel még nem ért véget, ugyanis a 91. percben az egyszeres magyar válogatott kapus újabb bénázása döntötte el a meccset. Croizet lövése megpattant Szélpálon, a gyenge, középre tartó labdát pedig Szappanos nem tudta megfogni, így a tolnai csapat – kapusának hathatós segítségével – elszenvedte első vereségét otthon a mostani szezonban.

Bognár György nem haragszik a nagyot hibázó kapusára

A mérkőzés után a Paks vezetőedzője, Bognár György értékelt az M4 Sport kamerái előtt, amelyben védelmébe vette a játékosát.

"A futball megbüntetett minket. Ha kihagyod a helyzeteket, és a vezetés tudatában lazára veszed a mérkőzést, akkor előfordulnak ilyen problémák. Ezt a meccset gólokkal kellett volna megnyernünk. Nem vagyok elégedetlen, van ilyen a futballban. 

A közelmúltban nem nagyon kaptunk úgy ki, hogy arról senki sem tehetett. Szappanosnak volt két hibája a végén, de máskor meg ő hozta a pontokat, úgyhogy ez is rendben van"

 - értékelt a Paks edzője.