Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) korábbi elnöke, Luis Rubiales két és fél év börtönbüntetést kaphat, ha elítélik szexuális zaklatásért a 2023-as női foci-vb döntője utáni csókbotrány miatt.

Mint ismert, Rubiales az augusztusi női világbajnokság fináléja után az éremátadón váratlanul - és kéretlenül - szájon csókolta a győztes spanyol válogatott egyik játékosát, Jenni Hermosót. A spanyol ügyészség ezért eljárást indított ellene, két nappal azt követően, hogy Hermoso hivatalosan is szexuális zaklatással vádolta meg. Rubiales ellen a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is fegyelmi eljárást indított, tavaly augusztusban felfüggesztették a szakembert, majd két héttel később maga mondott le posztjáról. 

Luis Rubiales
Börtönbüntetést kaphat a spanyol fociszövetség korábbi elnöke
Fotó: AFP

Sokba került a kéretlen csók, börtönbe mehet Rubiales

A Marca beszámolója szerint az ügyészség egy hatoldalas vádiratban fogalmazta meg a követeléseit, amelyben többek között két és fél év börtönbüntetést kért a spanyol szövetség volt elnökére szexuális zaklatás és kényszerítés bűntette miatt. Az ügyészek szerint Rubiales viselkedése, amelyet világszerte sugároztak a tévében méltatlan volt. 

A többi vádlottra, így a női csapat korábbi edzőjére, Jorge Vildára, a spanyol szövetség marketingvezetőjére, Rubén Riverára és a spanyol válogatott sportigazgatójára, Albert Luquéra másfél év börtönbüntetést kérnek zsarolás bűntette miatt. A spanyol lap beszámolója szerint Rubialesnek a szóban forgó bűncselekményért egy évre és hat hónapra kellene börtönbe vonulnia, valamint a börtönbüntetés mellett a sporttal kapcsolatos munkavégzéstől is eltiltanák, majd két évre próbaidőre helyeznék. 

Továbbá négy évig nem lépet kapcsolatba Hermosóval, akit 200 méteres körzetben tilos megközelíteni. A 46 éves sportvezetőnek emellett 100 ezer euró (közel 40 millió forint) kártérítést kell fizetnie Hermosónak.

Rubiales ellen egy korrupciós ügyben is folyik jelenleg vizsgálat, de a Marca szerint a Szuperkupa Szaúd-Arábiába költöztetéséről szóló több millió eurós megállapodás matt indított eljárást külön vizsgálják. 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.