Vágólapra másolva!
Az utóbbi hetek, hónapok hírei alapján olyan feltörekvő szakemberekért mennek ölre az új trénert kereső sztárklubok, akiknek van munkájuk, és élő szerződéseik miatt eurótízmilliókat kell kicsengetni értük. Mégis értük kapodnak, nem a nagynevű kollégáikért. A klubok között több edzőért harcolhat a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool is.

Topligás gigászok - küztük a Liverpool is - csábítják az új "csodaedzőket"

A portugál Sportinggal remekelő Rúben Amorimot, a német Leverkusent az egekig emelő Xabi Alonsót és az angol Brightonnal erőn felül teljesítő Roberto De Zerbit - írja a Ripost.

Bayer Leverkusen - FSV Mainz 05, Xabi Alonso
Xabi Alonso a legnagyobb esélyes a Liverpool kispadjára
(Photo by MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A legkapósabb Xabi Alonso, akit éppen az a három csapat hív, ahol korábban labdarúgóként is sikereket ért el: a Liverpool, a Real Madrid és a Bayern München.

 Nem csoda, hiszen soha nem látott magasságba emelte a tavaly nyár óta (már 33 tétmeccs óta) veretlenül menetelő Bayer Leverkusent.  A másfél éve még kieső helyen átvett Gyógyszergyáriak az irányításával 8 ponttal vezetnek az utóbbi 11 német bajnoki címet begyűjtött Bayern München előtt, és nyolcaddöntősök az Európa-ligában.

Három nagycsapattal hozták már hírbe azt a Robert De Zerbit, akinek a taktikai újításairól Marco Rossi szövetségi kapitányunk is nagyon elismerően szokott beszélni. 

Pedig játékosként se vitte túl sokra, edzőként pedig a Sahtarral megnyert ukrán szuperkupa az egyetlen megnyert trófeája. Ellenben lesajnált csapataival rendre a legnagyobbakra is veszélyes – miközben óriási összegekért adják el "alóla" a legjobbjait, akiket mégis mindig sikerül pótolnia. A kérők között ott van a Liverpool is, így ha nem jön össze Xabi Alonso szerződtetése az ngol klubnak, akkor jó eséllyel lehet Szoboszlaiék új edzője. A 2022 szeptembere óta a Brightont vezető olasz edzővel tavaly a 6. helyen végzett, most a 7. helyen áll a kiscsapat, amely nyolcaddöntős az El-ben is.

Ha Alonso nem vállalja De Zerbi mellett Rúben Amorim lehet a Jürgen Klopp utódát kereső Liverpool másik kiszemeltje, sőt a Mauricio Pocchettinót rövidesen menesztő Chelsea is hívja. A fiatalokra előszeretettel építő, még csak 39 éves portugál egyelőre "csak" a Bragánál és a Sportingnál ér el sikereket: három kupagyőzelem és egy bajnoki cím után, jelenleg is szorongatja a tabellát vezető korábbi csapatát, a Benficát, az El-ben pedig a nyolcaddöntőre készül. Csak idő kérdése, mikor kap még nagyobb feladatot valamelyik topligás sztárklubnál.