Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Luton csapatkapitánya, Tom Lockyer decemberben összeesett a pályán a magyar válogatott Kerkez Milost is foglalkoztató Bournemouth elleni mérkőzésen. A 29 éves walesi futballista megdöbbentő részleteket árult el arról, mit élt át a szörnyű eset során.

A Premier League 17. fordulójában a Bournemouth az újonc Luton Town csapatát fogadta. A decemberben lejátszott meccs 60. percében a vendég együttes csapatkapitánya, Tom Lockyer szívrohamot kapott és összeesett a pályán, ezért a találkozót félbe kellett szakítani. A 29 éves walesi játékos hét hónappal korábban is kórházba került a szíve miatt, akkor a PL-be történő feljutásért rendezett rájátszás döntőjében lett rosszul a Wembley Stadionban. 

Tom Lockyer
Tom Lockyer a közelmúltban két mérkőzésen is összeesett a pályán
Fotó: AFP (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)

Több mint két percig halott volt Tom Lockyer

Lockyert a decemberi eset után négy nappal kiengedték a kórházból, ám még nem dőlt el, folytathatja-e pályafutását. A futballista a hétvégi, Manchester United elleni bajnoki idején a Sky Sports szakértői csapatában tevékenykedett, majd beszélt az állapotáról és a Bournemouth elleni meccsen történt drámai esetről.

"Egy teljesen normális nap volt, és a legaggasztóbb az egészben az, hogy abszolút jól éreztem magam. Szóval csak kerestem a válaszokat, tulajdonképpen minden rendben volt egészen addig, amíg a szívroham bekövetkezett. Kicsit nagyobb volt a pánik, mint tavasszal a Wembleyben. 

Nem tudtam beszélni és mozogni, csak próbáltam felfogni, mi történik velem. Közben szürreális gondolatom támadt, úgy éreztem, akár meg is halhatok" -

árulta el a sokkoló részleteket Lockyer.

A Luton játékosa elárulta, hogy a Wembley-ben történt tavaszi rosszulléte után a mellkasa alá helyezett készülék kimutatta, hogy 

amikor a Kerkez Milosék elleni PL-meccsen összeesett, 2 perc 40 másodpercre megállt a szíve.

Lockyer Christian Eriksen esetét hozta fel példának, a Manchester United dán válogatott sztárja a 2021-es Eb-n kapott szívrohamot, ám később pacemakerrel folytathatta pályafutását. A 29 éves labdarúgó alaposan átgondolja, miként dönt ezzel kapcsolatban, ám hozzátette, ebből a szempontból nem a saját kezében van a sorsa, hiszen kizárólag orvosi engedéllyel léphet újra pályára a jövőben.