Élete első endurance versenyén vesz részt Tassi Attila

Tassi Attila Fuji
Vágólapra másolva!
Élete első endurance versenyén vesz részt hétvégén Tassi Attila Japánban. A 24 órás Super Taikyu Series versenysorozat soron következő futamát Japánban, a Fuji International Speedwayen rendezik meg, a Hell Energy által támogatott túraautó-versenyző részvételével.

A hosszú távú versenyen profik és amatőrök egyaránt rajthoz állhatnak, Tassi Attila a KCMG csapatával, Honda Civic Type R FK8 típusú autóval indul. A fiatal versenyző csapattársai a 2015-ös 24 Hours of Le Mans győztese, Matt Howson, a KC Motorgroup tulajdonosa, Paul Ip, és az ausztrál pilóta, Josh Burdon lesznek. A csapat a TCR Class-ben méretteti meg magát a hétvégén.

Tassi Attila újabb kihívást talált magának két WTCR-forduló között Forrás: Hell Energy Racing Team

„Izgatott vagyok, hogy egy ilyen versenyen is kipróbálhatom magam, nagyon örülök, hogy a KCMG lehetőséget adott erre. iRacingen már többször részt vettem 24 órás versenyen, de élőben még soha, úgyhogy alig várom, hogy a valóságban is átélhessem ezt az élményt.

Biztos, hogy lesznek mély pontok, ami a fáradtságot illeti, de helyt fogok állni. Szerintem ez egy nagyon jó tanulásig lehetőség, főleg, hogy két bajnok is van a csapatunkban, akik biztos, hogy sok újat tudnak majd mutatni nekem" – mondta Tassi Attila.

A KC Motorgroup tulajdonosa, Paul Ip is izgatottan beszélt a hétvégéről: „Nagyon lelkesek vagyunk, hogy indulhatunk a Fuji 24 Hours versenyen. Sikeres teszteléseken vagyunk túl, Josh-sal és Attilával pedig növeltük az esélyeinket. Ez az idei második 24 órás verseny, amiben részt vesz a KCMG és további kettőben tervezünk rajthoz állni. Keményen fogunk dolgozni, hogy győzelemmel zárjuk a hétvégét."