Vágólapra másolva!
Szerdán, 48 éves korában meghalt Anthony Gobert, a Superbike-világbajnokság, a Supersport-világbajnokság és a gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) egykori versenyzője.

Anthony Gobert 19 évesen robbant be a köztudatba, amikor 1994-ben, Ausztráliában versenyt nyert a Superbike-világbajnokságon, ezzel pedig

a sorozat történetének legfiatalabb futamgyőztese lett.

A fiatal ausztrál motoros hatalmas népszerűségre tett szert, és a következő években további hét nagydíjon tudott győzni. Három szezonban szerepelt a MotoGP-ben is (az 500 köbcentis kategóriában), a 13 versenye közül egy hetedik hely volt a legjobb eredménye.

Anthony Gobert 48 éves volt Forrás: AFP/Nigel Paterson

A karrierje során és után több botránya is volt Gobert-nek

Gobert ismertségében a tehetsége mellett a fenegyerek-személyisége is közrejátszott – írta a Ripost, amely fel is sorolta a korábbi motoros legemlékezetesebb botrányait.

  • 1997-ben a piros lámpán áthajtva összetörte a 250 ezer dolláros Porschéját.
  • A Suzuki versenyzőjeként két dolgot kért a csapatától: "a garázs hátsó részébe kell egy ketrec, benne egy táncoló lánnyal, és néhány sör a hűtőbe".
  • Marihuána használata miatt rúgták ki végül a Suzukitól, drogkereskedéssel is vádolták.
  • Bíróság elé kerül jogosítvány nélküli vezetésért, és alkohol- és heroinfüggőségét is beismerte.
  • 2004-ben egy autóbalesetben halt meg a barátnője, Suni Dixon, akinek a halála után még mélyebbre került a függőségeiben.
  • 2008-ban kirabolt egy 70 éves férfit és egy 31 éves nőt, ezért is elítélték.
  • 2019-ben egy kocsmai balhé áldozata lett: akivel összetűzésbe került, hazáig követte, majd felismerhetetlenre verte egy baseballütővel úgy, hogy intenzív osztályon ápolták.

A testvére, Aaron Gobert korábban elmondta, hogy Anthony Gobert egy ideig hajléktalanként élt, míg ő szállást tudott neki biztosítani. Aaron Gobert aztán néhány nappal ezelőtt arról számolt be, hogy a korábbi motorversenyző végstádiumú betegként vár a halálára egy sydney-i kórházban. Szerdán aztán az édesanyjuk bejelentette, hogy

Anthony Gobert rövid betegség után, 48 éves korában életét vesztette.