Vágólapra másolva!
Április 1-3. között ismét megrendezik a nemzetközi turisztikai sportgálát, amely az idegenforgalmi szakmákban dolgozók számára 18 sportágban kínál megmérettetést - hangzott el a Magyar Turizmus Rt. székházában szerdán tartott sajtótájékoztatón.

A sportgála - amelynek fővédnöke dr. Somogyi Zoltán, a Magyar Turisztikai Hivatal elnöke - célja, hogy mozgási és versenyzési lehetőséget biztosítson a turizmus területén dolgozóknak. Nem kevés emberről van szó: majdnem 300 ezren dolgoznak a szakmában és az azzal kapcsolatos ágazatokban. Ennek ellenére tavaly csak 200-an vettek részt a gálán, az idén pedig 500 résztvevőre számítanak.

A sok helyszínen, több sportlétesítményben zajló háromnapos rendezvény mellett az is cél, hogy bemutassák a Budapest és Közép-Dunavidéki régió turisztikai értékeit, a területet nem annyira ismerő belföldi és a külföldi vendégeknek.

A rendezők az alábbi területekről várnak és fogadnak el jelentkezéseket: utazási irodák, szállodaipar, vendéglátóipar, idegenvezetők, légitársaságok, az egyéb típusú személyszállításban dolgozók, a témához kapcsolódó államigazgatási és oktatási intézmények, külföldi idegenforgalmi képviseletek és külképviseletek, valamint a turisták által gyakran látogatott idegenforgalmi attrakciók.

A versenyre korra, nemre, játéktudásra tekintet nélkül lehet jelentkezni, a bridzstől a golfig, a tenisztől a kosárlabdáig és még számos sportágig.

Az O.K. Travel Kft. által szervezett rendezvénysorozat egyben felkészülés a 2006-os turisztikai olimpiára.