Vágólapra másolva!
A Szent István Egyetem a Magyar Lovas Szövetséggel együttműködve lovastanár és -szervező elnevezésű, másoddiplomát adó, felsőfokú szakirányú képzést indít 2007 februárban.

Azoknak a lovaságazat és lovassportok iránt érdeklődő, diplomával rendelkező szakembereknek a jelentkezését várják, akik a képzés során elsajátítható új elméleti és gyakorlati ismeretek megszerzésével a lovasélet különböző - állami, magán, egyesületi és társadalmi - szektoraiban szándékoznak tevékenykedni.

A képzés újdonsága a komplexitás, azaz, a kimondottan szakmai ismeretanyag, valamint a lovassport hét szakágának tudnivalói mellett, a lovaságazattal kapcsolatos legfontosabb gyakorlati értékű közgazdasági ismereteket is egy félév tananyagaként oktatják. Ebbe beletartozik például a lovas-vállalkozások tervezése, jogi szabályozása és gazdálkodása.

A képzés rangját emeli, hogy a szak egyetemi gazdája az 1787-ben alapított, magyar és angol nyelven oktató, világhírű Állatorvos-tudományi Kar. Az oktatásban az egyetem nemzetközi hírű oktatói, valamint a lovasélet többszörös világbajnokai, mesteredzői és más elismert szaktekintélyei vesznek részt.