Vágólapra másolva!
Vasárnap kora délután az Esztergom-Nyerges Rallyn, Lábatlan és Bajót között halálos baleset történt, amikor az egyik Skoda Fabia R5 típusú raliautó kisodródott a pályáról és a nézők közé csapódott. A balesetben négyen meghaltak, többen megsérültek. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) közleményben reagált a történtekre, ezt változtatás nélkül közöljük.

„A 11. Esztergom-Nyerges Rally második versenynapján, a Lábatlan-Bajna gyorsasági szakaszon történt sajnálatos baleset miatt a verseny rendezősége megszakította a versenyt. A balesetben érintett nézők mentésére a helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett. 

4 ember életét sajnos nem lehetett megmenteni, 

1 gyermeket súlyos-életveszélyes, 1 embert súlyos, 6 személyt, (köztük egy gyermeket) pedig könnyebb sérülések miatt szállítottak a helyszíni ellátás után kórházba. A körülmények tisztázása a hatóságok feladata. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetősége részvétét fejezi ki a hozzátartozók és családtagok számára. 

A baleset körülményeit a hatóságokkal együttműködve az MNASZ haladéktalanul kivizsgálja. 

A vizsgálat lezártáig az MNASZ és a verseny rendezősége a balesettel kapcsolatban további tájékoztatást, illetve nyilatkozatot nem kíván tenni" – áll a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség közleményében.

Kapcsolódó cikkek