Vágólapra másolva!
Zsinórban aratott három győzelme után Chicagóban kapott ki a Minnesota Wild jégkorongcsapata az NHL vasárnapi fordulójában. Az Anaheim Mighty Ducks hazai pályán győzte le a Phoenix Coyotes együttesét, míg a Calgary Flames Los Angelesben diadalmaskodott.

Az idény legjobb mérkőzését játszva a csapat újoncai vezették diadalra a Chicago Blackhawks jégkorongcsapatát. A Sólymok a Minnesota Wild ellen léptek jégre a United Centerben, s nem engedték ki kezükből az irányítást.

Az első harmad 1-1-gyel, a második 2-2-vel ért véget, a harmadik 20 percben viszont a hazaiak megrázták magukat. Előbb Mikael Holmqvist vette be a vendégek kapuját, majd Duncan Keith élete első NHL-találatával beállította a 4-2-es végeredményt. Ugyancsak kiválóan teljesített az újonc Rene Bourque, aki egy gólja mellett két asszisztot is jegyzett.

"Hatalmas játékot produkáltunk, mindenki sokat fáradozott a jégen. Nem vitás, számunkra ez volt eddig az idény legjobb mérkőzése" - nyilatkozta a Blackhawks másodedzője, Denis Savard.

Érdekes meccset produkált a Los Angeles Kings is, amely a Staples Centerben már 2-0-ra is vezetett Luc Robbitaille és Derek Armstrong találataival, végül mégis kikapott 3-2-re a vendég Calgary Flamestől. A kanadai együttes győztes találatát Chris Simon fél perccel a játékidő letelte előtt ütötte.

eredmények
Anaheim Mighty Ducks - Phoenix Coyotes 5-3
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 4-2
Los Angeles Kings - Calgary Flames 2-3.