Kifakadt a legyőzhetetlen bunyós: A UFC tönkretett engem

UFC Fight Night: Johnson v Reis GettyImageRank2 SPORT MARTIAL ARTS
KANSAS CITY, MO - APRIL 15: Demetrious Johnson celebrates as he defeats Wilson Reis to win their Flyweight Championship bout on UFC Fight Night at the Sprint Center on April 15, 2017 in Kansas City, Missouri. Jamie Squire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bár Demetrious Johnson áprilisban rekordot jelentő tizedik alkalommal védte meg a címét, a UFC főnökéről, Dana White-ról írt nyílt leveléből tisztán kiolvasható, a légsúlyú bajnok elképesztően frusztrált a szervezetben betöltött szerepe és promótálásának hiánya miatt.

A 125 fontos divízió koronázatlan királyánál, Demetrious Johnsonnál végleg betelt a pohár. Mighty Mouse áprilisi, Wilson Reis elleni címvédésével

beállította a UFC rekordját, hiszen zsinórban 10. alkalommal védte meg bajnoki övét

– erre egyedül a legendás Anderson Silva volt még képes.

Demetrious Johnson (j) keményen nekiment a UFC-nek Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jamie Squire

A tizenegyedik – egyben rekordot döntő – címvédés időpontja még nincs meg, ahogy az sem, ki ellen küzd majd meg Johnson, ám az utóbbi hetekben napvilágot látott pletykákra sokan felkapták a fejüket. Az első híresztelések szerint a súlycsoportban szép győzelmek halmozó Ray Borg lett volna az ellenfél, ám kisebb hallgatás után Dana White kijelentette, a harmatsúlyú címmérkőzéstől (Cody Garbrandt sérülése miatt) eleső TJ Dillashaw lehet a következő kihívó, aki lefogyaszt eggyel kisebb súlycsoportba, csak azért, hogy újra a bajnokok között emlegethessük.

Johnson pontot tett az ügy végére, hiszen hosszas levélben magyarázta el, mi is történik a háttérben.

„Évekig a cég embere voltam, csendben elfogadtam minden kihívást, bunyóztam, mindent úgy tettem ahogy azt kérték tőlem, és hálás voltam a lehetőségért, amit a UFC biztosított nekem. Ugyanakkor eljött az idő, hogy beszéljek arról, a szervezet – amelyért hosszú évek óta mindent megteszek – mennyire nem tisztel, illetve

– kezdte levelét a bajnok.

Johnson úgy érzi, nem kapja meg a neki kijáró elismerést Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jamie Squire

„A UFC nem reklámoz úgy engem, mint egy bajnokot, aki rekordokat dönt, illetve aki történelme egyik legdominánsabb sportolója. Egyetlen olyan sportot sem tudok, ahol a sportág egyik legkiválóbb alakját ennyire nem promotálnák, hogy még jobban eladhassák magukat. A rekordbeállításom gáláját egyáltalán nem kezelték úgy, mint egy monumentális eseményt. Napokig vártam, hogy megoszthassak valamit a rajongóimmal, de összesen két videót tettek ki rólam a gála előtti héten. A szervezetnek fontos és szimpatikus bunyósok minden figyelmet megkapnak, még akkor is, ha fele annyit tettek le az asztalra, mint én. Dana White és az ütközetek szervezője, Sean Shelby is bevallotta, a UFC-nek nem érdeke annyira előtérbe helyezni engem, hiszen a legkisebb súlycsoport meccseire kevesen kíváncsiak."

Johnson arra is kitért, hogy miközben több bajnok is válogathat, ki ellen szeretne megmérkőzni, az ő esetében a szervezet próbálja rákényszeríteni az ellenfeleit.

Dana White, a UFC elnöke Forrás: AGIF/966/Jason Silva

„Belementem, hogy Ray Borg ellen próbálok rekordot dönteni, ezt a szerződést mindketten aláírtuk. Hirtelen Dana bejelentette, TJ Dillashaw ellen kell bunyóznom. Nem gondolom úgy, hogy ez fair lenne Rayjel szemben, ahogy azt sem, hogy TJ megérdemli a kihívó szerepét. Az a John Dodson kiütötte, akit én kétszer is simán megvertem, ráadásul nem is vagyok benne biztos, hogy le tud fogyni 125 fontra, hiszen az egész karrierjét harmatsúlyban töltötte. A UFC biztosítékot sem akar adni számomra, ha esetleg elmaradna a címmeccs, mert TJ nem képes hozni a súlyt, ami miatt egy teljes edzőtáborom a kukába menne.

Mighty Mouse tegnapi rádiós interjújában még pikánsabb hangulatban válaszolt a kérdésekre. „Dana White azt mondta, ha nem fogadom el a meccset TJ Dillashaw ellen, akkor beszünteti az egész légsúlyú divíziót. Nos, akkor szüntesd be a kib...ott súlycsoportot! Milyen üzenetet közvetít ez a többi bunyósnak, akiknek a UFC az életük? Nem tudom, de ideje lenne összefognunk."