Egy jókor felmutatott középső ujjal is lehet meccset nyerni az NBA-ben - videó

Los Angeles Clippers v Denver Nuggets - Game Three SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - SEPTEMBER 07: Jamal Murray #27 of the Denver Nuggets drives the ball against Kawhi Leonard #2 of the LA Clippers during the fourth quarter in Game Three of the Western Conference Second Round during the 2020 NBA Playoffs at AdventHealth Arena at the ESPN Wide World Of Sports Complex on September 07, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Clippers keddre virradóra 113-107-re verte a Denver Nuggets csapatát, és 2-1-re vezet az NBA rájátszásában, a Nyugati főcsoport elődöntőjében, és ebben a sikerben elévülhetetlen érdemei vannak Kawhi Leonardnak.

A kétszeres bajnok, kétszeres döntő-MVP klasszis a 1 perc 47 másodperccel a lefújás előtt, 109-103-as Clippers vezetésnél blokkolta a Nuggets sztárjának, Jamal Murray-nek a kísérletét, nem engedve így négy pontos közelségbe a coloradóiakat. De még hogy! Leonard a bal keze középső ujjával blokkolta a mind a 100 kilójával lendületből a gyűrűre törő Murray-t.

Leonard kezei nem csak azért rendkívüliek, mert rengeteg pontot szerez velük, hanem azért is, mert még NBA-mértékkel mérve is hatalmas lapátok szolgálják gazdájukat. A 2011-es draftot megelőző felmérőn (combine), ahol tényleg mindent mérnek, a leendő NBA-játékosok kezét is lemérik, és az akkor 20 éves Leonardnak csuklótól a középső ujja hegyéig 9,75 hüvelyk (24,765 cm) hosszú volt kézmérete. Mindegy a 221 centiméter fesztávolságú karok végén. Nézzük meg még egyszer:

Ja, és ez az akció meg sem kottyant Leonard ujjának, szó sincs törésről, vagy akár egy enyhébb rándulásról.