A ligautolsónál kezdődött az NFL fekete hétfője

Chicago Bears v Jacksonville Jaguars GettyImageRank3 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
JACKSONVILLE, FLORIDA - DECEMBER 27: Head coach Doug Marrone of the Jacksonville Jaguars walks onto the field during the second half against the Chicago Bears at TIAA Bank Field on December 27, 2020 in Jacksonville, Florida. Sam Greenwood/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
 A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Jacksonville Jaguars hétfőn menesztette vezetőedzőjét, Doug Marrone-t.

Az 56 éves tréner a 2016-os szezon hajrájában vette át a csapat irányítását, majd a következő idényben főcsoportdöntőbe vezette a Jaguárokat, akik azonban az elmúlt három évben lemaradtak a rájátszásról, a vasárnap véget ért alapszakaszban pedig 1-15-ös mérlegükkel a liga utolsó helyén végeztek.

Marrone menesztésével immár öt csapat keres vezetőedzőt: az Atlanta Falcons, a Detroit Lions és a Houston Texans már idény közben megvált a trénerétől, helyükre pedig ideiglenesen szakembert nevezett ki, míg a New York Jets a számos menesztés miatt fekete hétfőként emlegetett, az alapszakaszt követő első munkanapot sem várta meg, és már vasárnap elküldte Adam Gase-t.

A New York Jets tulajdonosa, aki történetesen az USA londoni nagykövete, Woody Johnson is lépett, és két szezon után kirúgta Adam Gase-t, aki a tavalyi még éppen tűrhető 7 győzelem és 9 vereség után, idén a liga második legrosszabb csapatává züllesztve a Jetst 2-14-es idényt zárt. Gase nevéhez fűződik a Jets történetének leghosszabb, 13 meccses nyeretlenségi sorozata.