Vágólapra másolva!
A minden idők egyik legnagyobb női egyetemista kosárlabdázójának tartott Caitlin Clark egy sajtótájékoztatón mutatkozott be új csapatánál, de az helyette egy riporter illetlen megnyilvánulása miatt maradt emlékezetes.

Caitlin Clark az Iowa Hawkeyes egyetemi csapatának sztárja volt az elmúlt években, és nem volt kérdés, hogy a WNBA e heti draftján első helyen viszi majd el az Indiana Fever a 22 éves kosárlabdázót. A draft után, a Fevernél bemutatkozó sajtótájékoztatóján azonban más miatt került be a hírekbe Clark, köszönhetően az Indianapolis Star riporterének, Gregg Doyelnek.

LSU v Iowa, Caitlin Clark, kosárlabda, NCAA
Caitlin Clark Iowa hőse volt, mostantól Indianáé lehet
Fotó: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Caitlin Clark zavarba jött a riporter illetlen reakciója után

Doyel, miután szót kapott, szívet formázott a kezével, ami a fiatal kosárlabdázó védjegyevé vált, ugyanis Clark rendszeresen így köszöntötte családját az egyetemi meccseken. Ezután zajlott le a következő beszélgetés.

Clark: „Tetszik [ez a mozdulat]?"
Doyel: „Az tetszik, hogy itt vagy."
Clark: „Hát, ez az, amit a családomnak mutatok minden meccs után."
Doyel: „Kezdd el velem is csinálni ezt, és mi ketten jól kijövünk majd."

Clark láthatóan zavarba jött, a riporter pedig megpróbálta jópofának beállítani a szavait. Az internetet azonban elárasztották a felháborodott hozzászólások. A rajongók, riportertársak és szakértők közül többen "szexista" és "perverz" jelzőkkel illették Gregg Doyelt, akinek a kirúgását is kérték néhányan.

Doyel később bocsánatot kért a megnyilvánulásáért.

Kapcsolódó cikkek