Vágólapra másolva!
Vasárnapi győzelmével az Oklahoma City Thunder és a címvédő Denver Nuggets is biztosította helyét az NBA rájátszásában.

Az Oklahoma City Thunder 113-112-re diadalmaskodott a New York Knicks vendégeként úgy, hogy kisebb sérülése után visszatérő sztárja, Shai Gilgeous-Alexander 2.6 másodperccel a vége előtt dobta a győztes kosarat. A Thunder 2020 óta először lesz érdekelt a rájátszásban.

A bajnoki címvédő Denver Nuggets hőse ezúttal is Nikola Jokic volt, aki 26 ponttal, 18 lepattanóval és 16 gólpasszal, azaz szezonbeli 22. és pályafutása 128. tripla duplájával járult hozzá a Cleveland Cavaliers 130-101-es legyőzéséhez. A sorozatban hatodszor rájátszásba jutott Nuggets másik klasszisa, Jamal Murray egymást követő ötödik találkozóját hagyta ki térd- és bokaproblémák miatt.

A Dallas Mavericks véget vetett a Houston Rockets 11 mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatának. Luka Doncic 12 lepattanója mellett karriercsúcsot jelentő 47 ponttal vette ki a részét a 125-107-es sikerből úgy, hogy kilenc hárompontost dobott. 

Az NBA történetének pontkirálya, LeBron James is remekelt, ugyanis idénybeli legjobbjaként 40 ponttal - közte szintén kilenc hárompontossal - segítette fontos győzelemhez a Los Angeles Lakers csapatát a Brooklyn Nets vendégeként.

A nyugati főcsoportban szereplő Nuggets és Thunder mellett a keleti konferenciából a ligaelső Boston Celtics helye biztos a rájátszásban.