Százmilliós büntetést kapott egy pohár italért az NFL-csapat tulajdonosa - videó

Detroit Lions v Carolina Panthers GettyImageRank2 Anticipation American Football - Sport Looking USA North Carolina - US State Owner Detroit Lions Photography NFL Bank of America Stadium Carolina Panthers NFC South NFC North Ownership Match - Sport David
CHARLOTTE, NORTH CAROLINA - DECEMBER 24: Carolina Panthers owner David Tepper looks on before the game against the Detroit Lions at Bank of America Stadium on December 24, 2022 in Charlotte, North Carolina. Grant Halverson/Getty Images/AFP (Photo by GRANT HALVERSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Komoly pénzbüntetést kapott David Tepper, az NFL-ben szereplő Carolina Panthers tulajdonosa, aki csapata vasárnapi meccsén vesztette el a fejét.

Nem csoda, hogy a 66 éves befektetési alapkezelőként meggazdagodot Tepper nem tudott uralkodni az érzelmein: a 2015-ben még Super Bowl-szereplő csapat (24-10-re kikaptak a Denver Broncostól) megalázó, 26-0-s vereséget szenvedett a Jacksonville Jaguars otthonában. Tepper pedig a nyitott skyboxból egy pohár itallal nyakon öntött egy hazai drukkert.

Az NFL pedig azonnal lesújtott rá. A családon belüli erőszak, a nőkkel szembeni tettlegesség, kábítószerfogyasztás, tiltott fegyverviselés és hasonló esetek során olykor érthetetlenül vajszívű társaság ezúttal nagyon kemény volt: 300 ezer dollárba került ugyanis a pohár ital Teppernek.

A forintra átszámítva kicsivel több mint 104 milliós büntetés azért nem fogja földhöz vágni a 20,6 milliárd dolláros vagyonával a világ 92. leggazdagabb embereként számon tartott Teppert. Ahogy egy X- (korábban Twitter)felhasználó rámutatott: ez nagyjából olyan, minth egy átlagos amerikai polgárt 1 dollár 77 centre büntetnének.

Teppernek jobban fájhat a bírságnál, hogy a Panthers az alapszakasz utolsó fordulója előtt 2 győzelemmel és 14 vereséggel fényévekre van a rájátszástól, és már biztos, hogy a liga legrosszabb mérlegével zárja az idényt. Viszont az elsők között választhat majd a következő drafton, ami talán lecsillapítja a tomboló tulajdonost is.