Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán. Nagy Ádám, a magyar válogatott egyik legrutinosabb játékosa az M4 Sportnak azt mondta, hogy a magyar csapat akár a csoportelsőségért is harcban lehet ebben a négyesben.

Ez egy Európa-bajnokság a legjobbak legjobbjai vannak itt. Vannak erős és kevésbe erős csoportok is, van halálcsoport is. Mi egy közepes erősségűbe kerültünk bele. Örülök a németeknek, mert revansot vehetünk a legutóbbi Eb miatt. Svájcnak is örülök, mert korábban már játszottunk ellenük vb-selejtezős sorozatban, ellenük is van törleszteni valónk. A skótokat is ismerjük.

– mondta a 77-szeres válogatott Nagy Ádám, aki a feleségével és a gyermekével nézte a sorsolást a televízió elől.

Szoboszlai Dominik és Nagy Ádám (jobbra) bizakodva készülhetnek az Eb-re Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A téli átigazolási időszak hamarosan kezdetét veszi, azon leszünk, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást. Az elmúlt két évben folyamatosan játszottam a meccsek kilencven százalékában, az edzőnek viszont most nem férek bele az elképzeléseibe.

A legideálisabb az lenne, ha Pisában kapnék elég lehetőséget és nem kellene új közegbe kerülnöm. Nyilván ez már télen is megdőlhet, mert a több játéklehetőség miatt lehet, hogy váltanom kell.

Annyit tehetek, hogy edzésen odateszem magam, hogy mindig elérhető legyek" – tette hozzá Nagy Ádám, az olasz másodosztályban szereplő Pisa játékosa, aki az idei szezonban csak 304 percnyi játéklehetőséget kapott a csapatában.

Az ünnepélyes eseményen az is eldőlt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban Németországgal játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.