Vágólapra másolva!
A kétszeres győztes Mark Williams emlékezetes, 161 ezer fontot (59 millió forint) érő játékkal zárta le a Robert Milkins elleni első fordulóbeli mérkőzését a Sheffieldben zajló snooker-világbajnokságon: az angol klasszis maximális, 147 pontos breaket ért el.

A vb-k történetében ezzel ő az ötödik biliárdozó, aki egy játékon belül eljutott a legtöbb pontig: a 15 egy pontot érő piros golyó után minden alkalommal a legtöbbet, vagyis hét pontot jelentő, az asztalra - a többi színeshez hasonlóan - visszakerülő fekete golyót "rakta el", végül pedig valamennyi színes golyót (27 pont) "letakarította".

"Nagy fölénnyel vezettem, ezért úgy döntöttem, megpróbálom, hiszen nem volt veszítenivalóm. Korábbi próbálkozásaimmal ellentétben most szerencsém is volt, mert mindig jól lehetett pozicionálni a feketére" - nyilatkozta a remeklő Williams, aki 10-1-re verte Milkinst.

A vb-t 2000-ben és 2003-ban megnyerő játékos előtt Cliff Thorburn, Jimmy White, a hétszeres első Stephen Hendry, valamint a címvédő Ronnie O'Sullivan (kétszer is) tudott maximális breaket produkálni a világbajnokságokon.