Vágólapra másolva!
Több mint egy évtizedes hagyomány, hogy augusztus utolsó hétvégéjén lovasnapokat rendeznek a Csongrád megyei Algyőn; így ez lesz ez a mostani hétvégén is, amikor díjugratókban és fogathajtókban gyönyörködhetnek az érdeklődők - mondta Gubacsi Ede főszervező szerdán.

A rendezvény első napján, szombaton a díjugratóké, a díjlovaglásé a főszerep: közel 30 lovas mutatja meg saját és lova tudását. A "nem lehet elég korán elkezdeni" szlogen jegyében gyermeklovas tornát is tartanak, de dámalovaglás és csikósbemutató is szerepel a programok között.

A napot lovasbál zárja, de a lazább vendégekről is gondoskodtak a szervezők: hatalmas tüzet gyújtanak, így aki akar, szalonnát is süthet.

Vasárnap a fogathajtók lépnek terepre, jobban mondva először utcára, hiszen fogatos felvonulással csigázzák majd az érdeklődést. Ez a program a mustrára kiválóan alkalmas, így később a nézők is véleményt nyilváníthatnak a fogatszépségversenyről. Ezen a napon nomád fegyver- és viseletbemutató, ügyességi és gyorsasági verseny várja a közönséget.

Az algyői sportcentrumnál rendezett lovasnapot tombolasorsolás zárja: a fődíj - stílszerűen - egy fiatal csődör.